Schilderij van het jaar 2014 bekend gemaakt in CODA

Dinsdag 27 januari 2015

Door CODA

© Joop Daalmeijer

De winnaars van de Schilderij van het jaar verkiezing zijn afgelopen zaterdag bekendgemaakt in CODA Museum Apeldoorn. De Belgische Christel Weyts won met het schilderij Tussenstop en de Nederlandse Susanne Relou kon met Soldiers in arms een eerste plaats bijschrijven.

Tot en met 17 mei worden deze schilderijen getoond in CODA Museum, samen met het werk van de overige finalisten en een aantal bijzondere en opvallende nominaties. 632 kunstenaars uit Nederland en België deden mee aan de verkiezing. Zij waren goed voor meer dan 1350 inzendingen.

De organisatie van Schilderij van het jaar wil de waardering en naamsbekendheid van de Nederlanse en Belgische schilderkunst vergroten. CODA Museum werkt graag mee aan die doelstelling door de tentoonstelling Schilderij van het jaar in CODA Museum te programmeren. De juryleden van de Schilderij van het jaar verkiezing werken allemaal met (hedendaagse) schilderkunst. De Nederlandse jury bestaat onder andere uit Carin Reinders, directeur-bestuurder van CODA Museum in Apeldoorn en Joop Daalmeijer, voorzitter van de Raad voor Cultuur. Bert Anciaux, voormalig Vlaams minister van Cultuur en Luc Delrue, directeur van Museum M in Leuven beoordeelden de Belgische inzendingen.

In eerdere edities exposeerde CODA Museum uitsluitend de finalisten van de verkiezing. In 2015 is besloten daar zes schilderijen uit België en vijfentwintig schilderijen uit Nederland aan toe te voegen. Deze werken zijn geselecteerd uit alle nominaties en nog tot en met 17 mei te zien in CODA Museum.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!