Silvester Zwaneveld publiceert handboek voor beginnende cabaretiers

Zaterdag 27 februari 2021

Door Redactie

Eigen foto

‘Zo maak je een cabaretprogramma’ is het nieuwe boek van cabaretier Silvester Zwaneveld en Uitgeverij Nanda. Het boek is een handleiding voor beginnende cabaretiers en legt uit wat er allemaal nodig is voor een avondvullend programma. Op 10 maart verschijnt het boek bij Uitgeverij Nanda.

Cabaret handboek

In het boek worden heel veel voorkomende vragen voor beginnende cabaretiers beantwoord. Met cabaret moet je veel alleen doen, wat lastig kan zijn als je bepaalde dingen nog niet weet. Silvester had aan het begin van zijn carrière ook veel van deze vragen. Met zijn opgebouwde ervaring, uit een loopbaan van 35 jaar, probeert hij zo goed mogelijk antwoord te geven en eventueel inspiratie te bieden.

Ook is er een begeleidende podcast gemaakt met dezelfde naam. Silvester interviewt hier andere cabaretiers over hun eigen maakproces. Elke maandag komt een nieuwe aflevering online met een nieuwe gast. René van Meurs, Roué Verveer, Dolf Jansen, Bert Visscher en Niels van der Laan zijn een aantal van de cabaretiers die te gast zullen zijn.

Silvester

Met het duo ‘Arie & Silvester’ heeft Silvester Zwaneveld voornamelijk zijn naam gemaakt. Hij ontmoette het andere deel van het duo, Arie Kooman, op de Rotterdamse Kunstacademie. Sinds 2008 doet hij soloshows en is momenteel bezig met zijn 20ste theatershow ‘Lichtgeraakt’. Daarnaast is hij animator en illustrator. Hij illustreert voornamelijk voor de boekenserie ‘Plaza Patatta’ die door zijn vrouw, Nanda Roep, wordt geschreven. Ze wonen samen, met hun 2 kinderen, in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!