Help de bevolking van Oekraïne

1-2’tje: Slempend hun gedichtjes en verhalen slijten

Woensdag 28 mei 2014

Door Peter Vroon

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Ik wil komen juichen voor de Roparunners met Pinksteren, maar ik zit in Frankrijk met mijn allerliefste vrouw/vriendin. Ik denk dat ik in Frankrijk maar ga juichen voor de renners. Geweldig wat jullie voor elkaar hebben gekregen. De gemeente Apeldoorn zet zich ook in voor het goede doel. Hulde voor jullie als organisatie.

Over juichen gesproken: de WK-koorts met de oranje juichpakken. Ik denk dat ook in Apeldoorn er weer volop gejuicht gaat worden. Tenslotte is het een nationale oranjegebeurtenis. Je ziet dat de rotonde in De Maten alweer is versierd. Hoewel ik geen juichpak aantrek, vind ik het een donders mooi initiatief. Ikzelf ga niet kijken naar het WK voetballen. Doodeenvoudig: ik hou er niet van. Ik vermaak me ook wel zonder voetballen. Er zijn vast andere, bijvoorbeeld mooie culturele zaken te doen!

Het was Cultuur bij je buur’ in Apeldoorn in het weekend van 16 tot en met 18 mei. Een groot doorslaand succes. Tenminste: Theo Romkes geeft dat altijd aan waar en wanneer er wat te beleven is. Graham Robins werd onder andere van stal gehaald en veel lokale beroemdheden, om hun cultuurkunstje te doen. Zelfs Bas, Willem en ik niet waren op een wijnproeverij te vinden om al slempend hun gedichtjes en verhalen te slijten. Ik noem dit een soort van vreemdgaan van hen, want twee van de drie drinken bier en geen wijn. Een van de drie héét zelfs Bierman. Ik bedoel maar: “Van heb ik me jou daar”, zoals Willem placht te zeggen.

Ja, je moet toch ook aan optredens komen. Raap een paar familieleden en kennissen bij elkaar en je hebt cultuur. Zo werkt dat in onze participatiesamenleving. Het zijn mooie initiatieven om de mens te vermaken. Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen mooie uiting om feest te maken.

Overigens was Kas (Turkije) bijzonder. We hebben Cees meegenomen uit Kas naar Apeldoorn, want we wilden dat hij ons cultureel kwam verrijken. Morgen tijdens een etentje bij mij thuis zal hij een sneak preview geven wat hij gaat doen bij het Songwriterscafé in juni. Weer zo’n geweldige uiting, dat we hier in Apeldoorn goed bezig zijn.

Liefs,

Peter

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?