Stichting Da Capo krijgt gift van Oranje Fonds van € 20.000

Dinsdag 6 januari 2015

Door Remmelt Klos

 

Het Oranje Fonds heeft een gift van € 20.000 toegezegd voor de stichting Da Capo. De bijdrage is bedoeld om verdere uitbouw van de stichting mogelijk te maken.

Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Het fonds besteedde het afgelopen jaar € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokkene samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden.

De stichting Da Capo valt onder die doelstelling. De stichting probeert, door cursussen, vormingslessen, een atelier en zo nodig stages, de integratie van migrantenvrouwen in de Nederlandse samenleving te bevorderen. Door deze bijdrage kan het atelier verder worden uitgebouwd. De deelnemers maken daar allerhande gebruiksartikelen en snuisterijen, bij voorkeur van gebruikt materiaal. Op die manier kunnen vrouwen van verschillende nationaliteiten elkaar ontmoeten en wordt er werkervaring opgedaan.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Vrijdag 16 augustus 2019

Door Redactie

De organisatie van de Obstacle run Mheenpark op 7 september, laat op donderdag 16 augustus weten het zeer te betreuren het evenement te moeten afgelasten. Dit omdat er op last van de gemeente een Flora en Fauna onderzoek plaats zal moeten vinden. Afgezien van de niet geringe kosten, duurt dit doorgaans zo´n 4 weken.

De organisatie geeft aan samen met de gemeente naar een passende oplossing te zoeken voor alle deelnemers. Wellicht kan het evenement in oktober alsnog doorgaan, in een kleinere vorm.

Deelnemers die voor deze editie al kaarten hadden aangeschaft kunnen via de organisatie hun geld terugkrijgen.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?