Stichting Da Capo krijgt gift van Oranje Fonds van € 20.000

Dinsdag 6 januari 2015

Door Remmelt Klos

 

Het Oranje Fonds heeft een gift van € 20.000 toegezegd voor de stichting Da Capo. De bijdrage is bedoeld om verdere uitbouw van de stichting mogelijk te maken.

Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Het fonds besteedde het afgelopen jaar € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokkene samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden.

De stichting Da Capo valt onder die doelstelling. De stichting probeert, door cursussen, vormingslessen, een atelier en zo nodig stages, de integratie van migrantenvrouwen in de Nederlandse samenleving te bevorderen. Door deze bijdrage kan het atelier verder worden uitgebouwd. De deelnemers maken daar allerhande gebruiksartikelen en snuisterijen, bij voorkeur van gebruikt materiaal. Op die manier kunnen vrouwen van verschillende nationaliteiten elkaar ontmoeten en wordt er werkervaring opgedaan.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Maandag 14 november 2016

Door Redactie

In de wijk Zevenhuizen start binnenkort taalles voor migrantenvrouwen. De lessen worden gegeven door vrijwilligers van Stichting Da Capo en het Taalhuis. Da Capo betekent letterlijk: nieuw begin. Stichting Da Capo ondersteunt al sinds 2 jaar Apeldoornse migrantenvrouwen. Dit doet zij vanuit de visie dat iedereen een volwaardige plek in de samenleving verdient. Door het aanbieden van activiteiten verbeteren vaardigheden en worden interesses ontdekt of opnieuw aangesproken.

Da Capo zorgt ervoor dat migrantenvrouwen gaan deelnemen in de samenleving, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk, sport, een hobby, studie of aan de slag te gaan bij een werkgever.

Eén van de activiteiten van Da Capo is het aanbieden van taalles. Da Capo is gevestigd in de oude ambachtschool aan de Molenstraat- Centrum. Nu gaat Da Capo de wijk Zevenhuizen in. Samen met het taalhuis gaat de stichting 2 nieuwe groepen starten, met name voor laaggeletterde vrouwen voor wie meedoen in de samenleving nog lastig is.

In Zevenhuizen wordt de taalles gegeven in samenwerking met de vereniging van Afghaanse vluchtelingen in Apeldoorn. De lessen zijn in het verenigingsgebouw, Agricolastraat 89. De lessen zijn toegankelijk voor alle migrantenvrouwen. Om de lessen tot een succes te maken is Da Capo op zoek naar extra vrijwilligers die de taallessen gaan geven.

Aanmelden als vrijwilliger kan via een mail naar info@stichtingdacapo.nl of bellen naar 06 – 12 16 57 18.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?