Street Art festival Apeldoorn 2015

Dinsdag 18 augustus 2015

Door Redactie

Apeldoorn Direct sprak met Dominique Vos van Klein Berlijn over het Street Art Festival dat plaats vindt op zondag 27 september 2015 en het afscheidsweekend van Klein Berlijn.

Street Art Festival
Dominique en zijn vrouw liepen twee jaar geleden binnen bij een bijeenkomst van de gemeente over de binnenstad van Apeldoorn. Tijdens deze bijeenkomst werd er gevraagd hoe de binnenstad van Apeldoorn meer kleur kon krijgen. Dominique en zijn vrouw kwamen met het idee van een Street Art Festival. De gemeente zag hier wel wat in en heeft het idee bij markant/New Arts Apeldoorn neergelegd.

Line up
Dit jaar vindt de tweede editie van het StreetArt Festival plaats op zondag 27 september op het Stationsplein in Apeldoorn. Onder andere een aantal internationale kunstenaars komen hun talent tonen. Zo zijn dit jaar CzarnobylEl BochoGijs VanheeAnna TautJustyna Posiecz en de Nederlands kunstenaars Wiljo Rouwenhorst en Stephan Peters te vinden op het festival.

Daarnaast zijn er op het stationsplein Skate wedstrijden georganiseerd door Skatepark Real-x en een danscompetitie georganiseerd door breakdance crew Come Correct.

Klein Berlijn
Klein Berlijn wordt overgenomen door nieuwe horeca-ondernemers. Het weekend van 26 en 27 september is dan ook het laatste weekend van Klein Berlijn zoals menig Apeldoorn het momenteel kent. Dominique wil Klein Berlijn dan ook afsluiten met een spetterende einde: “Wij willen het afsluiten met een weekend waar wij voor staan. Dus op zaterdag een laatste club night en overdag een expositie over Klein Berlijn. Op de zondag een expositie over street art met weer een aantal DJ’s die komen draaien.”

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!