Street Art Tour met rappende rondleiders

Donderdag 22 september 2016

Door museumvoorkor

Vorig jaar op het Street Art Festival was het een grote hit, dus dit jaar doet Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte het nog eens dunnetjes over: de Street Art Tour met rappende rondleiders. Meedeinend op pompende hiphopbeats nemen rappers Daniel “Dani” Maksimov en Robert “Denkwijze” van Andel je aanstaande zaterdag in het Havenpark mee van muurschildering naar muurschildering. Al rappend vertellen ze je alles wat je wilt weten over de kunst en de kunstenaars.

Leuk voor de mensen die het vorig jaar hebben gemist, maar net zo tof voor de mensen die de tour al hebben beleefd. De kunstcollectie wordt uitgebreid (d.m.v. live action painting) en nieuwe lyrics zijn geschreven. De nieuwe werken komen van de hand van illustratieduo Burning Pie, Bert Cusveller (Outlines), Stephan Peters en een graffiticrew die heeft deelgenomen aan het Eindhovense graffiti-event Step into the Arena.

De werken die reeds te zien waren en nog steeds te zien zijn, werden gemaakt door: Czarnobyl, Dr. Molrok, Anna Taut, Gijs Vanhee, Bevlogen Verf, Outlines.nu, Dolle Baas & Aniel, Anospy en Stephan Peters. Het werk van El Bocho, dat afgelopen mei ten prooi is gevallen aan vandalisme, zal tijdens het festival worden getransformeerd tot een nieuw werk van Burning Pie.

We kunnen wel alle foto’s van de werken online zetten, maar we willen eigenlijk dat jullie ze in het echt bewonderen. Dus kom 24 september naar het Havenpark en laat je rondleiden door onze rappende museumgidsen!*

Bovendien hebben wij dit keer ook gedacht aan de kids (vanaf 8 jaar) en hebben we een kunstspeurtocht gemaakt. Haal deze speurtocht op in onze tent, speur als een bezetene en lever de vondst weer in bij ons, want er zijn heuse prijzen mee te winnen! (Gesponsord door Talens, dus dan weet je het al, hè?)

 

Wees erbij of wees een vierkant! (Oftewel: tot zaterdag!)

*De rondleidingen zijn tussen 12.00 – 17.00 uur; het festival gaat door tot 22.00 uur.

 

Museum voor KOR

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?