Subliem Gallowstreet met voorafje LYMA

Zaterdag 26 maart 2022

Door Paul Sinnema

Het was een geweldige avond met veel mooie muziek. Ik was er ruim tevoren, samen met Peter Vroon. Langzaamaan kwam het publiek binnen. Er waren een aantal fans aanwezig die vol verwachting op Gallowstreet wachtten maar eerst het voorprogramma. De zaal was niet vol maar toch wel zo’n 60 – 80 mensen aanwezig.

LYMA

Het voorprogramma startte met LYMA. Lekkere funky music. 2 mannen op het podium met gitaar, keyboard en mooie zangstemmen. Een aantal slow songs en daarna meer uptempo. De ritmebox werd veel gebruikt maar was niet storend. Het duo is op elkaar ingespeeld en het repertoire goed samengesteld. Veel 2 chord-songs met een flinke beat. Het risico is dat het saai kan worden maar het publiek, hoofdzakelijk jonge mensen en dat is geweldig, genoot zichtbaar. De sound is wat aan de koele kant maar dat is een persoonlijke noot. Synthesizers all over the place. Veel effecten die echter wel goed bij de stijl van de 2 passen. Al me al een lekkere opwarmer. De mannen weten een mooi sfeertje neer te zetten, top!

Gallowstreet

Maar iedereen is natuurlijk vol verwachting voor de hoofdact, Gallowstreet. De band laat lang op zich wachten maar om 22:00, daar zijn ze. De intro is subliem. Mooie harmonieuze tonen te horen die lekker in het gehoor liggen, met diepe bassen, prachtige samenklanken en mooie hoge tonen, kleuren en sfeer. Daarna overgaand in een wervelende show met veel licht effecten en mooie decors. De nummers gaan naadloos in elkaar over. Het geluid is fenomenaal. Alle instrumenten klinken lekker door. Daar is duidelijk veel aandacht aan besteed.

De muzikanten genieten zelf ook zichtbaar. En wat een kwaliteit leveren deze mensen. Het begint vaak met een lekker ritme ingezet door de bassax, en wat een sax is dat zeg. Echt een kolossaal instrument. Maar de sousafoon op de achtergrond is nog imposanter. Het team bespeelt trompet, saxofoon, trombone en wordt ondersteund door een fantastische drummer. De show mag er zijn met leuke visuele grappen zoals de ledverlichting op de monding van de instrumenten en een prachtig licht decor. De muziek is meeslepend de choreografie indrukwekkend en ik kon dan ook niet stil blijven staan.

De muzikanten zijn super op elkaar ingespeeld en de enkele verkeerde inzet of valse toon valt in het niet met de geestdrift en energie die deze band uitstraalt. Een prachtige solo op trombone. Wie nog steeds denkt dat een trombone geen solo-instrument kan zijn moet eens naar Jeroen van Gallowstreet komen luisteren, fantastisch wat hij uit zijn instrument weet te halen, heerlijk. Maar de andere muzikanten doen daarvoor niet onder en weten ook hoe ze het uiterste uit hun instrumenten kunnen halen en krijgen ook allemaal stuk voor stuk de kans de beheersing van hun instrument te tonen. En wij maar genieten.

Als je van lekker swingende meeslepende opzwepende muziek houdt is Gallowstreet een echte aanrader. Wat een orkest, super!

Paul Sinnema.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!