Help de bevolking van Oekraïne

Succesvolle actie voor Apeldoornse TJOMMIE

Zaterdag 17 december 2011

Door Tjommie

Al eerder konden we berichten over een mooie samenwerking tussen de Apeldoornse TJOMMIE Foundation, 1%Club en Rainbow Collection. In het kort: TJOMMIE vraagt financiële steun voor een project aan 1%Club (www.1procentclub.nl). 1%Club organiseert een 24-uurs actie om verschillende projecten ‘vol te maken’ Rainbow Collection doet mee aan die actie en kiest ervoor om zich in te zetten voor het project van TJOMMIE

Op 15 december vond de 1%Club 24-uurs actie plaats en op 16 december om 15.00uur kon deze met succes worden afgerond. Maar liefst 14 projecten op www.1procentlcub.nl konden met behulp van donateurs worden ‘volgemaakt’. De actie heeft een totaalbedrag van € 43.315,00 opgebracht.

Rainbow Collection zette zich tijdens de actie in voor het Child Headed Households- project van TJOMMIE. Het project betreft in dit specifieke geval een gezin van vier kinderen, die tot een aantal maanden terug leefden in een klein, donker hutje. De foto’s die Apeldoorner Arthur Batenburg in 2010 maakte van de kinderen en de vreselijke omstandigheden waarin zij woonden, maakten veel los bijTJOMMIE en Ndlovu (partnerorganisatie van TJOMMIE in Elandsdoorn).

Met behulp van verschillende fondsen kon dit jaar al snel een veilig stenen huisje worden gebouwd. Maar bedden en een fornuis zijn er nog niet. TJOMMIE heeft het project daarom bij 1%Club aangemeld en Rainbow Collection koos het project uit om zich er tijdens de actie van 1%Club voor in te zetten. Door de verkoop van armbandjes werd het totaalbedrag van € 800,00 in één dag bijeen gebracht. Een geweldig resultaat van een mooie samenwerking.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?