Tentoonstelling: Hoe = Het Nu met de kunst in Oost-Nederland?

Dinsdag 16 juni 2020

Door Amrutha Mol

Stichting ACEC Apeldoorn en Het Kunstgemaal Bronkhorst presenteren deze zomer de tentoonstelling ‘Hoe = Het Nu 2020’, een duo-tentoonstelling met meer dan 100 kunstenaars uit Oost-Nederland.

Andere opzet van de tentoonstelling

De tentoonstelling is te zien vanaf afgelopen zaterdag, 13 juni, tot en met 6 september. Er is een opening in het ACEC gebouw, aan de Roggestraat 44. Deze opening is op zaterdag 4 juli om 16.00 uur. De sluiting van de tentoonstelling is op zaterdag 5 september. Mocht het je interessant lijken om te komen kijken bij de opening, dan moet je je wel even aanmelden via reserveringen@acec.nl, conform de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM.

Tot 2017 was Hoe = Het Nu een Gelderse salontentoonstelling, georganiseerd door Peter Nijenhuis. Toen deze ermee ophield, nam Stichting ACEC uit Apeldoorn het stokje over. ACEC is nu de centrale organisator. Het idee blijft hetzelfde: een salontentoonstelling waar ontmoeting plaatsvind tussen bezoekers en Gelderse kunstenaars. Het is een overzicht van hoe het nu gaat met de kunst in Oost Gelderland. De opzet is anders: ACEC heeft beginnende kunstenaars en ervaren kunstenaars uitgekozen om 2 verschillende werken te maken per kunstenaar. Zo krijg je meer dan 100 verschillende kunstwerken. Jasper van der Graaf zegt: ,,Van kunstenaars hebben we de reactie gekregen, dat ze deze tentoonstelling een mooi initiatief vonden tijdens de lockdown. Ze kregen het idee dat ze, na lange tijd, weer iets konden doen.”

De expositie richt zich anno 2020 op kunst uit het oosten van het land en is bovendien te zien op 2 locaties: ACEC Apeldoorn en Het Kunstgemaal in Bronkhorst. Het doel van Hoe = Het Nu, is het zichtbaar maken en verbinden van kunst in regio Oost Nederland.

Informatie en vragen

Illustrator Leendert Masselink liet zich voor het publiciteitsbeeld inspireren door de paddenstoelvormige bewegwijzering van de ANWB. Voor meer informatie kun je terecht bij ACEC aan de Roggestraat 44 Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!