Terrassen winnen het van kunst

Zondag 3 april 2016

Door Redactie

De vijfde Kunstroute (Apeldoorn Live Art) gaat niet de boeken in als recordbrekend. De bezoekersaantallen van editie vier bleven buiten bereik. Met name in het Cultuurkwartier wonnen de terrassen het van de kunst. In de Stationsbuurt was het echter de hele zondagmiddag aangenaam druk. Maar daar zijn zonovergoten terrassen dan ook een zeldzaamheid.

Toch waren er in het Cultuurkwartier ook zeer positieve geluiden te horen. H10a aan de Vosselmanstraat zal zich zondag 3 april nog wel enige tijd herinneren. ,,We hadden het drukker dan op andere zondagmiddagen’’, aldus beeldend kunstenaar Sonia Woestenenk. ,,De hele middag door was er veel belangstelling.’’ CODA Junior en ’t Cafeetje van Marja moesten het met minder doen, ACEC en Het Atelier (De Passerel) toonden zich dik tevreden.

De grootste drukte was aan de Stationsstraat waar Studio28 scoorde met de aanwezigheid van Michel Tijsterman die daar tot en met 28 april zijn kleurrijke werk exposeert. De galerie trok in het eerste jaar ruim 3000 bezoekers. ,,Ver boven verwachting’’, aldus eigenaar Remy van Werven (Infantry Productions) die het curatorschap aan kunstenaar Jan Willem Byvank overlaat. Byvank zorgt voor spannende exposities met kunstenaars van ver over de stadsgrenzen.

Galerie Zaay! aan de Asselsestraat is inmiddels een vaste waarde op de Kunstroute. Net als De Klup waar naïeve en kinetisch kunst de boventoon voert. De kunstenaars zelf mogen dan aan een beperking onderhevig zijn, hun vaardigheden zijn soms verrassend. Genoeg redenen al met al om de Kunstroute, traditioneel op de eerste koopzondag van april, in leven te houden. Met Apeldoorn Direct als motor.

Bovenste foto’s: Peter Vroon
Onderste foto’s: Roelof Rump

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunstroute

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!