Help de bevolking van Oekraïne

Theatertour Di-Rect in Orpheus: interview met de band

Woensdag 7 december 2011

Door Redactie

Sicco Grieken

Onlangs was Spike al met zijn eigen bandje The Deaf te zien in Gigant. Nu komt hij met de band waar hij bij het Nederlandse muziekpubliek meer van bekend is: Di-Rect. Op 28 december a.s. staat Di-Rect op de planken van Orpheus met de theatertour Time Will Heal Our Senses. Voorafgaand aan deze theatervoorstelling, hier alvast een interview met de heren van de band om in een rocky oud- en nieuw stemming te komen.

Hoe gaat het met DI-RECT?

Erg goed, we hebben een druk jaar achter de rug, heel de zomer zijn we bezig geweest met het opnemen van ons nieuwe album, ‘Time Will heal Our Senses”. Tijdens het festivalseizoen hebben we ook nog een flink aantal shows gedaan, waaronder Parkpop en Appelpop. Begin september kwam de The Chase uit, de 1e single van de nieuwe plaat, die werd meteen te gek opgepikt, Alarmschijf bij Radio538 & Megahit bij 3FM, een droomstart. En nu met het nieuwe repertoire de theaters in erg tof en weer een nieuwe uitdaging.

Jullie zijn dus lekker druk?

Ja, het gaat eigenlijk continu door, nu de plaat klaar is staan er allerlei nieuwe dingen op stapel, zoals het voorbereiden van de tour en promotie voor het album. Maar ook alweer de opnames van de volgende videoclip. We zijn eigenlijk altijd wel bezig en dat is erg prettig.

28 oktober is jullie nieuwe album verschenen, hoe is dit album tot stand gekomen?

Vorig jaar na de release van This is Who We Are, hebben veel gespeeld, eerst op de festivals en daarna in de clubs. Tijdens die clubtour zijn we al begonnen met het schrijven van nieuwe liedjes. Vervolgens hebben we het begin van 2011 gebruikt om die nieuwe liedjes uit te werken, in mei zijn we de studio in gegaan en hebben we samen met James Lewis aan het nieuwe album gewerkt. Dit is de 2e plaat die we in deze bezetting hebben gemaakt en dat was een groot avontuur, de creativiteit komt van alle kanten en iedereen is aan elkaar gewaagd, dat heeft voor een spannend album gezorgd. Eind september hebben we de plaat afgerond en 28 oktober is hij inderdaad uitgekomen.

En na de release? De poppodia af?

Nee, we hebben er juist bewust voor gekozen om het theater in te gaan, de nieuwe nummers lenen zich hier erg goed voor. In het theater kan je nog verder gaan qua dynamiek dan in een club of op een festival, aangezien de plaat een bijzonder dynamische plaat geworden is sluit dit goed aan. In het verleden hebben we eerder in het theater gestaan en dat is erg goed bevallen. Met name de Tommy tour heeft voor ons bewezen dat het theater een te gekke plek is om een mooie show neer te zetten.

Wat kunnen de fans van DI-RECT deze keer verwachten?

Ons streven is om de plaat in het theater tot leven te laten komen, het zal een volledige show met alles erop en eraan worden, we willen echt uitpakken, geen unplugged setting maar een grootse show. Onze lichtman is al druk bezig met het lichtdesign voor de hele tour en dat wordt echt waanzinnig. We willen graag een show neerzetten die je niet in de club of op een festival kan doen. Bij ons staat energie centraal en dat willen we ook overbrengen in het theater. Het moet echt een show worden die te gek is voor iedere muziekliefhebber, het moet echt een spektakel worden. We zullen het hele nieuwe album spelen, maar ook veel nummers van This is Who We Are.

Al druk aan het repeteren?

Zeker, de repetities zijn in volle gang, het voelt goed om bezig te zijn met de volgende fase nu de plaat klaar is.

Last but not least, waarom moet iedereen jullie gewoon zo snel mogelijk in het theater gaan zien?

De theatertour is de eerste mogelijkheid om ons nieuwe album live te horen. Het wordt een muzikaal spektakel, de plaat is echt een muzikale reis. In het theater komt daar nog een hele dimensie bij, dat wordt echt een te gek avontuur, waarvan we hopen dat met zoveel mogelijk mensen aan te kunnen gaan.

Kaarten zijn te koop via: www.orpheus.nl – kijk voor meer informatie in onze /agenda!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?