Help de bevolking van Oekraïne

Tim Akkerman en Lucas Hamming een mooi dubbelconcert

Dinsdag 21 oktober 2014

Door Peter Vroon

Peter Vroon

Lucas Hamming begon met spelen en praten en spelen en praten. Typisch iets wat je bij veel singersongwriters ziet. Maar spelen kon hij als de beste, vooral toen hij solo een mooie ballad zong. Zonder band kwam naar voren dat deze jonge artiest het muzikaal ver gaat schoppen. Het is natuurlijk niet voor niets dat hij samen met Tim Akkerman deze clubtour doet. Overigens heeft Lucas al eens eerder opgetreden in het café van Gigant.

Vaak is het zo dat bands die in het Gigant Café spelen later in de grote zaal komen te spelen of bijvoorbeeld in ” De wereld draait door ” staan. Ik denk dat het inzicht van Waldo hier veel mee te maken heeft.

Na een korte pauze nam Tim het podium over. Wat een geweldig optreden gaf Tim Akkerman weg. Alle onderdelen klopten van het optreden: fris, dynamisch, gepassioneerd en verstild. De band speelde met veel plezier de nummers voor de half volle zaal. Zangeressen vulden als een soort blazerssectie de ruimtes op.

Tim speelde ook een solonummer waarbij je de echte singer-songwriter naar voren zag komen. Een mengeling van poppy, americana en country kwamen voorbij waardoor het een heel aangename avond werd. Tim zelf is erg bescheiden op het podium en geeft de andere muzikanten de ruimte.

Ik vond het een verrassende avond waarin maar eens blijkt dat dubbelconcerten heel erg leuk zijn omdat het niet gaat vervelen en het sprankelend blijft.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?