Topcoaches gewaardeerd om steun aan jongeren

Donderdag 21 juni 2012

Door Redactie

Onlangs heeft de verkiezing Coachverhaal van het Jaar in besloten kring plaats gevonden. Deze verkiezing is een initiatief van Hfftig, Apeldoornse jongerencoaching, in samenwerking met communicatie- en mediaburo C-Wordz. Vijf prachtige verhalen van jongeren en hun coach van Hfftig waren in 2011 te lezen in de Zakencourant. Het laatste verhaal werd, vanwege het plotselinge faillissement van deze courant, geplaatst in de voorjaarseditie van Apeldoorns magazine Eigen! Een onverwachts cadeau, omdat op deze manier behalve de Apeldoornse zakenwereld ook alle burgers van Apeldoorn kennis konden maken met jongerencoaching van Hfftig.

De jury bestond uit Carin Reinders (directeur Coda), Adèle Reiss (eigenaar van Kunstenareiss), Solange Panayotopoulos (Kamer van Koophandel) en Chris Wolters (C-Wordz). Al gauw was de jury het unaniem eens over de winnaar van de verkiezing. De vrijwillige coaches van Hfftig die centraal staan in de verhalen zijn Peter Mooij, Dorothea Walraven-Borst, Cindy van der Flier, Erna Berends, Jaap Fluit en Mike van Woudenberg. Misschien is dit wel de enige verkiezing in Apeldoorn waar genomineerden niet zenuwachtig voor waren.

De verhalen draaiden niet om de coaches, maar om de jongeren. Dat werd onderstreept door de jury; de jongeren zijn hier de grote winnaars, omdat zij het voorrecht hebben om verder te komen met hun coach. Maar ook de coaches bleken winnaars te zijn, omdat zij zich vrijwillig inzetten voor jongeren die een steun kunnen gebruiken. Tot slot benadrukte de jury dat ook Apeldoorn winnaar is; met vrijwillige coaching biedt zij jongeren een steun in de rug aan om uit hun leven te halen wat er in te zit. Iets waar we met z’n allen trots op kunnen zijn!

De coachverhalen zijn na te lezen op de website www.hfftig.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!