Trainings clinics voor beginnende triathlonners

Dinsdag 7 juli 2015

Door Redactie

Zaterdag 5 september wordt de dertigste Apeldoorn Triathlon in en om het Boschbad gehouden. De Apeldoornse triathlon is bijzonder geschikt voor jeugd en beginnende triatleten. Speciaal voor deze categorieën worden er de komende weken zowel zwem, fiets als hardlooptrainingen gegeven in en rond het Boschbad.

Alle trainingen zijn vrij toegankelijk voor sporters die zich hebben ingeschreven voor de Apeldoorn Triathlon. Inschrijving kan via http://www.triathlonapeldoorn.nl Komende donderdag, 9 juli, staan de eerste trainingen op het programma. Op deze avond geven gediplomeerde trainers een zwem en looptraining. Een week later staan zwemmen en fietsen op het programma. Vooral tegen het zwemonderdeel kijken deelnemers nogal eens op. Na een aantal gerichte trainingen zal de zwemtechniek enorm verbeteren en is de triathlon voor iedereen met een redelijke conditie prima te doen.

Op het programma staan individuele afstanden voor jong en oud van de Mini-kort, 100 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1 kilometer hardlopen, tot de Kwart triathlon, 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer  fietsen en 10 kilometer hardlopen voor volwassenen. Interessant zijn de trio’s waarbij drie deelnemers in estafettevorm de achtste triathlon afleggen, één zwemmer, één fietser en één hardloper. Hierin opgenomen is de bedrijven triathlon voor de stichting Duchenne. Verdere informatie is te vinden op de site van Triathlon Apeldoorn http://www.triathlonapeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!