Tussenstand: Apeldoorners stemmen links of rechts van het midden

Donderdag 30 augustus 2012

Door Redactie

Rob Feber

Het lijkt erop dat de Apeldoorners op 12 september hun stem gaan uitbrengen op een partij die zich in de buurt van het midden bevindt. Bij het opmaken van de tussenstand, wijst de poll uit dat 33% van de lezers van Apeldoorn Direct gaan stemmen op D66. Zou het bezoek van lijsttrekker Alexander Pechtold aan Apeldoorn de Apeldoorners dan écht overtuigd hebben?

Het sterkste tegengewicht komt van rechts. Niet al te ver van het midden, dat dan wel, namelijk de VVD. Zij kunnen er op rekenen dat 20% van onze lezers op hen zal gaan stemmen. De SP, die landelijk de leiding heeft in de peilingen, moet het hier doen met een derde plek. Met 13% houden ze echter wel de linkse partijen PvdA (7%) en Groen Links (6%) net achter zich.

Wat opvalt is dat de christelijke partijen onder onze lezers niet veel potten breken. En dat in de hoofdstad van de toch relatief christelijke Veluwe. Met 5% en 4% van de lezers mogen respectievelijk het CDA en de ChristenUnie hopen op meer steun. Ze moeten zelfs de Partij voor de Dieren en de in Apeldoorn (nog) niet-bestaande PVV voor of naast zich dulden (ook 5%).

De overige stemmers kiezen voor de Piratenpartij en de SGP. Het DPK (Hero Brinkman’s partij) en 50PLUS kunnen voorlopig nog niet rekenen op onze lezers!

Ook even meedoen met de poll? Het kan hieronder! Op wie stem jij?

Vandaag zijn de landelijke verkiezingen. Op wie stemt u?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?