Vader voorleesrecord met Paul Blokhuis & Leo Blokhuis in CODA

Vrijdag 15 augustus 2014

Door CODA

© Foter

Doe mee met de broers Paul Blokhuis (wethouder Apeldoorn) en Leo Blokhuis (muziekexpert en popjournalist) aan het Vader Voorleesrecord in CODA Bibliotheek. Alle vaders met kinderen van 2 maanden tot 2 jaar oud zijn van harte welkom in CODA Centrale Bibliotheek op zaterdag 13 september om 16.00 uur • Doe mee en krijg een mooi voorleesboek cadeau

Een half uurtje voor het slapengaan, zomaar even tussendoor of op een regenachtige middag samen op de bank. Bijna alle ouders lezen hun kinderen voor maar uit onderzoek blijkt dat moeders vaker voorlezen dan vaders. Bent u de uitzondering die de regel bevestigt of zou u als vader eigenlijk best vaker willen voorlezen? Kom dan met uw kind (van 2 maanden tot 2 jaar oud) naar CODA Centrale Bibliotheek en doe dan mee aan het Vader Voorleesrecord op zaterdag 13 september aanstaande.
De broers Paul Blokhuis (wethouder in Apeldoorn) en Leo Blokhuis (muziekexpert en popjournalist) komen naar CODA Junior in CODA Centrale Bibliotheek om met een recordaantal vaders tegelijk voor te lezen. Vaders en kinderen krijgen het prachtige voorleesboek van CODA cadeau.

De bibliotheek waar de meeste vaders samen voorlezen vestigt het BoekStart Vader Voorleesrecord. Het huidige record staat op naam van de Openbare Bibliotheek Utrecht waar vorig jaar meer dan 300 vaders tegelijk voorlazen aan hun kinderen. CODA Bibliotheek wil een nieuw record vestigen in Apeldoorn en nodigde daarom de broers Paul en Leo Blokhuis uit om samen met alle Apeldoornse vaders het Utrechtse record te breken. Beroepsvoorlezer en kinderboekenschrijfster Anke Kranendonk geeft de voorleesvaders voor aanvang handige tips om het voorlezen nog leuker te maken.

Programma op zaterdag 13 september:

  • 15:30 Ontvangst. Uiteraard zijn ook alle moeders, opa’s en oma’s zijn van harte welkom. Zij tellen echter niet mee voor het te vestigen record.
  • 16:00 Welkom door CODA directeur Carin Reinders
  • 16:05 Voorleesworkshop van Anke Kranendonk, beroepsvoorlezer en auteur van diverse kinderboeken
  • 16:15 Startsein voorleesrecord door wethouder Paul Blokhuis
  • 16:20 Voorleesrecordpoging met Leo Blokhuis (muziekexpert, popjournalist, broer van Paul Blokhuis, bekend van De Wereld Draait Door en lid van het Vader Voorleeselftal)
  • 16:30 Afsluiting en bekendmaking aantal deelgenomen vaders

 

Doe mee en meldt u nu aan!

Meedoen en het Vader Voorleesrecord in Apeldoorn vestigen? Meld u dan nu aan door een mailtje te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl (onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en mailadres) of ga naar www.coda-apeldoorn.nl/jeugd/vader-voorleesrecord en vul het formulier in. Graag tot zaterdagmiddag 13 september in CODA Centrale Bibliotheek!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?