Help de bevolking van Oekraïne

Van speeddate naar gezamenlijk concert

Vrijdag 7 september 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Zangvereniging Novum Canticum en Muziekvereniging Klarenbeek ontdekken in een speeddate in februari 2016 dat ze wel wat met elkaar hebben. Nadere kennismaking en een gezamenlijk optreden, smaakte naar meer. Jan van Diepen van Novum Canticum zegt daarover: ,,Het gaf direct een goed gevoel, een klik. Wij zochten een muziekvereniging met een gelijksoortige basis. Een die ook de wil heeft om iets samen van de grond te trekken.” Na een eerder gezamenlijk concert in 2017 is er op 7 oktober aanstaande weer een concert waar koor en orkest in harmonie hun klanken laten horen.

Het koor Novum Canticum is een gemengd koor waar zingen, muziek en gezelligheid centraal staan. Het koor bestaat uit ruim 70 mensen die, onder leiding van Ineke van Jaarsveld-Kevelam, repertoire ten gehore brengen van Beethoven tot Borsato om zo aan een brede muzieksmaak tegemoet te komen.
Muziekvereniging Klarenbeek speelt onder leiding van Inge Lage Venterink in de tweede divisie en levert een belangrijke bijdrage aan het sociaal-culturele leven in de plaatselijke gemeenschap en in de regio. De muzikale ambitie is dat zij muziekmaken op amateurniveau willen bevorderen en zo hoog mogelijk willen ontwikkelen. Dus wordt er naast een prettige sfeer, plezier en verenigingsgevoel, ook gestreefd naar een steeds verdere kwaliteitsverbetering van het harmonieorkest.

,,We zijn op dit moment hard aan het studeren op het mooie programma.” aldus Jan ,,We hebben dit in onderlinge afstemming samengesteld en het belooft een geweldig mooi en kwalitatief hoogstaande uitvoering te worden. En iedereen die muziek en koorklank een warm hart toedraagt, komt volledig aan zijn trekken. We nodigen iedereen dan ook van harte uit. De leden zijn er klaar voor en hebben er zin in.”

Het concert vindt plaats op 7 oktober in de Julianakerk Apeldoorn aan de Deventerstraat om 15.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via mail  mailnaar@novumcanticum.nl | via 055-542915 | ter plekke bij ingang van de kerk.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Concert

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?