Help de bevolking van Oekraïne

Verrassend concert Erwin van Ligten en Wouter Planteijdt

Zaterdag 26 oktober 2019

Door William Lindner

In het Bluescafé klonken vrijdagavond prachtige gitaargeluiden en waren mooie songs te beluisteren door twee gitaarvirtuozen en singer-song writers: Erwin van Ligten en Wouter Planteijdt. In een akoestische setting werden prachtige liedjes en mooie instrumentals gespeeld. Uitvoeringen van hun albums. Waaronder nummers van het nieuwste album “Bullhorn” van Wouter Planteijdt en het volgende jaar uit te brengen album. ‘For All We Know’ van Erwin van Ligten.

Twee rasmuzikanten die elkaar al jaren kennen, stonden voor het eerst deze avond weer samen op het podium. Zij kwamen slechts een middag bij elkaar om de nummers met elkaar af te stemmen. En tijdens de pauze van het optreden werd er ter plekke aan de stamtafel van het Bluescafé nog besloten om het nummer “Champagne and Wine” van Wouter zijn held Ottis Redding in de tweede set ook te gaan spelen.

Tijdens het optreden was niets te merken dat beide artiesten al jaren niet met elkaar gespeeld hadden. ,,Gewoon spelen , laten wij het doen en wij zien wel…”, kondigde Wouter Planteijdt aan. En inderdaad; vaak kan dan een mooi verrassend concert ontstaan. Zoals deze avond dan ook het geval was. Met af en toe slechts licht oogcontact begeleidden zij elkaar bij de uitvoering van de diverse nummers alsof zij al jaren met elkaar gespeeld hadden. Rasmuzikanten.

Het werd een mooi gezamenlijk optreden met nummers van hun diverse albums. Afwisselend mooi gitaarspel, instrumentale nummers en prachtige liedjes van Wouter Planteijdt en Erwin van Ligten. Wouter Planteijdt speelde nummers zowel van zijn band Sjako als van zijn nieuwe album “Bullhorn”. Waaronder aan het eind van de eerste set onder andere het gevoelige nummer “Her Head”. Een ode aan zijn moeder. Waarmee hij de zaal muisstil kreeg. Verder onder andere diverse nummers als “Everybody’s Angry’, “Tiny Flags”, Trial and Error” en de titel song van het album. Maar ook een mooie uitvoering van het nummer het nooit eerder met zijn band SJAKO! live gespeelde juweeltje: “Crack This Wall” van het album 10th.

Erwin van Ligten speelde in mooi samenspel met Wouter Planteijdt een groot aantal mooie instrumentale nummers van zijn albums tijdens het optreden. Meester gitarist Erwin van Ligten heeft een gitaar unieke sound. In de muziek van deze gitarist klinken zijn Indische roots vaak door. De echo van Indorock en een lichte melancholie zijn subtiel verweven in Erwin’s uiterst melodieuze sound. Nummers zoals Sunrise, Java Indahu (Beautiful Java), Bengawan, laten je lekker wegdromen naar de Gordel van smaragd zoals een aantal mensen mij na afloop zeiden. Verder ook nummers zoals “Quarter of A Man” van zijn volgend jaar uit te brengen nieuwe album: “For All We Know”.

Misschien wel “de beste onbekende gitarist van het land” zoals een journalist schreef. Met fraai gitaarspel Wouter Planteijdt en Erwin Van Ligten werden ook bijzondere uitvoeringen van klassiekers zoals “Champagne and Wine” van Ottis Redding “Riders on The Storm” (Doors) en op verzoek in de intro “Baby Blue”gevolgd door een bijzondere uitvoering van Jimi Hendrix’s” Stone Free”. Erwin van Ligten start volgend jaar in het jaar dat Jimi Hendrix vijftig jaar zou zijn geworden de 50th anniversary “Jimi Hendrix Re-Experience’ theatertour met zijn band.

Het was een zeer geslaagd uniek akoestisch concert optreden door Erwin van Ligten en Wouter Planteijdt. Een gezamenlijk optreden die zeker voor herhaling vatbaar is. Beide muzikanten gaven een fraai muziek visitekaart af voor degenen die voor het eerst kennis maakten met deze rasmuzikanten.

Vrijdag 25 oktober, Bluescafe Apeldoorn

Dit concert gemist?
Wouter Planteijdt is met zijn band op woensdag 13 november te bewonderen in Theater Orpheus in de Altioszaal
Bestel kaarten hier
Wouter Planteijdt – Bullhorn

Erwin van Ligten staat met zijn Erwin van Ligten band op de verjaardag van clubeigenaar Jan Kerseboom op 22 november op het podium van het Bluescafé in Apeldoorn. Zie Erwin van Ligten Band – Bluescafé Apeldoorn
Kaarten voor dit optreden kunnen besteld worden via e-mail: info@bluescafe.nl

Websites
Wouter Planteijdt: www.planteijdt.nl/
Erwin van Ligten: www.erwinvanligten.com/

Wouter Planteijdt – Her Head

Erwin van Ligten – Beganwan

Erwin Van Ligten en Wouter Planteijdt Java Indahu(Beautiful Java)

Erwin Van Ligten en Wouter Planteijdt Riders On The Storm

Erwin van Ligten & Wouter Planteijdt 25 okt 2019 @ Bluescafe Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?