Help de bevolking van Oekraïne

[video] Gerrit Steenbergen over het groener maken van de Museumpassage

Donderdag 13 november 2014

Door Redactie

De gemeente Apeldoorn wil de uitstraling van de binnenstad verbeteren. Een van de facetten daarin is het groener maken van de binnenstad. Het ACEC is van mening dat zij daarin een bijdrage kunnen leveren en zodoende organiseerde zij een ontwerpwedstrijd.

 

Vergroening van de Museumpassage
In het Cultuurkwartier ligt, tussen CODA en ACEC, de Museumpassage verscholen. Een doorgang die niet alleen veel gebruikt wordt door de bezoekers van de stad maar tevens de entree vormt voor diverse cultuurinstellingen en ze met elkaar verbindt. Om deze passage een groenere uitstraling te geven besloot het ACEC een ontwerp wedstrijd te organiseren.

Het Utrechtse ontwerpbureau ‘Buro Floris’ heeft uiteindelijk de ontwerpwedstrijd gewonnen. Het voorstel zal nu aan het Stadslab van de gemeente Apeldoorn worden aangeboden, met als doel het gerealiseerd te krijgen. De tweede plek was voor Rob van Dijk (Dijk&Co)en derde werd Rosanne Schrijver.

 

Apeldoorn Direct sprak met Gerrit Steenbergen over de ontwerpwedstrijd, wie heeft er gewonnen en wat gaat er veranderen.  Foto: Buro Floris

 

Apeldoorn Direct is benieuwd naar jouw mening. Laat ons weten wat jij hiervan vindt door een reactie achter te laten.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?