[VIDEO] Renée van Wegberg eert List, Shaffy & Piaf

Zondag 10 november 2019

Door Peter Vroon

Renée van Wegberg speelde in ‘Liesbeth List de musical’, waarin zij de rol van Liesbeth List speelde en zong. Ze ontving recentelijk een musical-award voor beste vrouwelijke hoofdrol in de categorie ‘kleine musical’. In de Rabobankzaal van Orpheus werd ze gisteravond (zaterdag 9 november) omringd door professionele en toegewijde muzikanten die niet alleen speelden op hun instrument, maar ook prachtige vocalen ten gehore brachten.

Renée en band brachten een zeer goed uitgebalanceerde show en namen het publiek mee langs alle grote namen zoals Ramses Shaffy, Liesbeth List, Jacques Brel, Edith Piaf, Charles Aznavour, Mikis Theodorakis en Frank Boeijen. Renee gaf vooral een eigen interpretatie op de artiesten. Geen plat kopieerwerk, maar vooral Renée van Wegberg. Ze verstaat de kunst om de ene keer krachtige bombastische nummers te zingen en kort daarna kleine en tedere nummers te vertolken. Nummers zoals ‘Zeg me dat het niet zo is’ van Frank Boeijen, ‘Pastorale’ van Liesbeth List en Ramses Shaffy, maar ook een nummer als ‘Milord’ van Edith Piaf bracht het publiek in verwondering door de mooie vertolkingen uitgevoerd door Wegberg.

Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door Billy Maluw (zanger, toetsenist) Job Greuter (zanger, cello), André van Damme (percussie) en bassist Berry Janssen. Topmuzikanten. De chemie en samenwerking tussen Wegberg en deze muzikale mannen brachten de nummers die vertolkt werden op een zeer hoog niveau overladen met de emotie die bij de nummers horen.

Orpheus, ‘Liesbeth List de musical’, Rabobankzaal, zaterdag 9 november.

Youtube: Bron Musicalworld.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?