Volg een Apeldoornse tijdens haar wereldreis

Donderdag 2 juli 2015

Door Redactie

Volg een geboren Apeldoornse tijdens haar wereldreis en gedurende haar 15.000+ kilometer Mongol Rally

De Apeldoornse Maartje Smit doet wat de meesten van ons alleen maar dromen. Ze reist de hele wereld over en geniet elke dag van de ultieme vrijheid. Haar volgende avontuur: De Mongol Rally.

De Mongol Rally is een 15.000 kilometer lange reis door Europa en Azië georganiseerd door The Adventurists. Het begint 19 juli in Londen, Engeland en eindigt in Ulan Ude, Rusland. Er is geen vaste route die de deelnemers moeten afleggen en ze zullen geen enkele steun krijgen, behalve wat hun teamleden te bieden hebben. De deelnemers moeten ook een bepaald bedrag voor het goede doel bij elkaar zien te krijgen.

Of, zoals de Apeldoornse het zegt, “Het is een roadtrip met mezelf en 3 Amerikanen waarvan ik de meisjes niet ken en de jongen maar liefst één dag heb ontmoet in Jordanië. We zullen 24/7 bij elkaar op de lip zitten voor een volle maand in een 20-jaar-oude schakel auto zonder stuurbekrachtiging en met het stuur aan de rechterkant. Rijdend door 2 continenten, waar alle landen aan de rechterkant rijden, als er al wegen zijn.”

De beslissing om te participeren in de Mongol Rally was makkelijk. Toen ze Scott ontmoete vertelde hij over de Rally en werd ze al enthousiast. Maar het team was op dat moment al compleet. Toen er iemand een week later niet meer mee deed en Scott haar een mailtje stuurde hoefde ze er niet lang over na te denken, het was een volmondige “JA!”

Maartje’s team, de Nerdventurists bereidt zich voor om deze ongelooflijke reis te ondernemen. Team leden zijn onder andere Kristina Manete, een radio-jockey en freelance journalist, Sora Reyes, die heeft gewerkt met Manete op de podcast Baker Street Babes, Scott, een full-time reiziger met een snor, en Maartje, de enige Nederlander.

De Nerdventurists is bezig met het inzamelen van geld voor twee goede doelen: CoolEarth, die hard werkt aan het stoppen van de vernietiging van de regenwouden in deze wereld en de Crohn en Colitis Foundation, die is gewijd aan het vinden van een remedie voor gastro-intestinale ziekten.

De Mongol Rally belooft een spannende reis te worden en Maartje kijkt erg uit naar de benarde situaties waarin ze zichzelf gaat begeven. De auto is een krot en ze gaan het beplakken met stickers om het nog belachelijker er uit te laten zien. Op een gegeven moment zullen ze zichzelf ook verkleden om er maar zo belachelijk mogelijk uit te zien. Ze zullen veel aandacht trekken en Maartje kan niet wachten om de verschillende mensen onderweg tegen te komen.

Er is geen twijfel dat Maartje een doorgewinterde reiziger is, ondertussen is ze al bijna 40 maanden aan het reizen in 50+ landen. Ze werkt af en toe in een bar of als duikinstructrice maar ze is vooral aan het genieten van alles wat de wereld te bieden heeft.

Steun de Nerdventurists
Als u de Nerdventurists wilt steunen op hun tocht door Europa en Azië, dan kunt u dat doen op hun gofundme pagina (http://www.gofundme.com/k544w0). Voor elke 25 dollar donatie, kunt u kiezen voor een citaat van uw favoriete boek of een quote die ze op de auto plakken. De Nerdventurists hopen tot ongeveer $10.000 dollar aan donaties te ontvangen, dus laten we hen helpen om daar aan te komen.

Volg de Nerdventurists
Degenen die deze zomer lekker verblijven in ons kikkerlandje kunnen nog steeds deelnemen aan Maartje’s avontuur met de Nerdventurists door middel van sociale media. Check out, Facebook (https://www.facebook.com/TheNerdventurists) en volg hun blog!

U kunt ook kijken op Maartje’s blog, Wanderlicious en haar volgen op Facebook (https://www.facebook.com/wanderlicious), ze reist nu nog door de balkans en post mooie foto’s en het brengt je misschien op idee voor je volgende vakantie, of misschien wel een inspiratie om zelf alles op te zeggen en een enkele reis ticket te boeken! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!