Volle bak bij opening expositie Peter Vroon

Maandag 9 januari 2012

Door Redactie

Joke de Wolde

Sinds afgelopen zondag 8 januari is de expositie Alles Liep Anders van onze Apeldoorn Direct huisfotograaf Peter Vroon te bewonderen in Art Café Sam Sam. Een terugblik op een jaar vol persoonlijke indrukken, positief en minder positief. Een foto-expositie waarin Peter Vroon met zowel professioneel foto-apparatuur als met een iPhone een beeldweergave geeft, waarin een heel jaar anders liep, dan gepland. Een mooie en emotionele vertoning.

Tijdens de opening in Art Café SamSam, die overigens werd verricht door Martjn Hogenboom, waren vrienden, kennissen en liefhebbers massaal op komen dagen. Met een mooi betoog en een mooi stukje muziek werd Peter nog even in het zonnetje gezet en werd de expositie officieel voor geopend verklaard.

Peter Vroon (1953) is een kleurrijke verschijning en een veelzijdig fotograaf. Centraal in zijn werk staat de emotie. Als geen ander haalt Peter het beste uit de mensen met wie hij werkt en laten zijn foto’s de mens en zijn emotie volledig tot zijn recht komen. Peter is vooral bekend als pop- en dansfotograaf. Veel grote namen uit de muziek- en danswereld stonden voor zijn lens. Ook als portretfotograaf heeft hij intussen een flinke reputatie opgebouwd. Kenmerkend voor dit deel van zijn werk zijn het onconventionele gebruik van kleur en belichting.

Als lid van het Gelrecollectief maar ook solo exposeerde hij de afgelopen jaren regelmatig op de meest uiteenlopende plaatsen en zijn foto’s zijn wekelijks te zien in de kranten en bladen rondom Apeldoorn waar ook zijn studio is gevestigd.  Peter is een van de vaste fotografen van Apeldoorndirect.nl en tevens fotoredacteur. Daarnaast verzorgde hij de fotografie in een tweetal boeken. Het in 2009 verschenen alter ego portretboek Pak Aan! en in 2010 het boek Gewoon bijzonder, dat werd gemaakt in opdracht van de welzijnsorganisatie Home Start.

Jeroen Taalman maakte een video-impressie van de opening.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PZD-IFRHax4]

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!