Voor een tientje naar het theater tijdens Nationaal Theaterweekend

Dinsdag 26 november 2019

Door Redactie

Theater Orpheus heeft al een aantal keren meegedaan aan het Nationaal Theaterweekend en doet tijdens de komende editie weer mee. Dit is een landelijk initiatief met als doel theater laagdrempeliger en toegankelijker te maken voor mensen die het theater nog niet zo goed kennen. De editie van 2020 wordt gehouden in het weekend van 24 tot en met 26 januari. De tickets voor de voorstellingen kosten dat weekend maximaal 10 euro. Dit tarief moet er mede voor zorgen dat meer mensen kennis gaan maken met het theater, of zich er in gaan verdiepen. In ons Apeldoornse Theater Orpheus zijn verschillende voorstellingen te zien waarvan de kaartverkoop al is gestart via de website van Theater Orpheus.

Wat is er te doen?

Het Nationaal Theaterweekend heeft niet alleen maar voorstellingen, maar ook een aantal andere activiteiten er omheen. Het weekend wordt afgetrapt, op vrijdag 24 januari met het thema: muziek. In de Rabobankzaal staat het TenToon Ensemble. Dat is een energiek en veelzijdig ensemble dat voornamelijk thuis is in klassieke muziek maar je net zo gemakkelijk met jazz en wereldmuziek weten te verrassen. In de Altioszaal staat diezelfde avond Gerard Alderliefste, samen met zijn 7 muzikale vrienden brengt hij zijn publiek in Franse sferen met de mooiste chansons. Altijd al willen weten hoe Theater Orpheus er van binnen uitziet? Dan kan je vrijdagavond 24 januari van 18.30 uur tot 19.30 uur gratis rondgeleid worden. Aanmelden voor de rondleiding kan via de website.

Lachen is gezond, dus kom lekker lachen op de cabaretavond met Benjamin van der Velden en Stefano Keizers. Op zaterdagavond 25 januari om 20.00 uur. Benjamin komt met zijn 2e soloprogramma ‘Ja Maar Hoe Dan?’ in Theater Orpheus, de Altioszaal. Hij won eerder het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival en de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Misschien ken je Stefano Keizers al als cabaretier, als deelnemer aan De Slimste Mens, presentator van het tv-programma Experimensen of als deelnemer aan het muzikale programma Maestro? Zaterdagavond 25 januari kun je vanaf 20.00 genieten van zijn optreden in de Rabobankzaal.

Op vrijdag- en zaterdagavond is er na afloop van de voorstellingen live muziek in de foyer.

Voorstellingen voor de hele familie vind je op zondag. ‘De Koning van Katoren’ (8+) van het Nationaal Jeugd Musical Theater (7,50 euro) speelt in de Rabobankzaal om 13.30 uur.

De voorstelling ‘Sttt!’ (2+) is een beeldende voorstelling waarbij je als publiek plaatsneemt in het bos en met de jagers mee op avontuur gaat. (5,00 euro). Deze voorstelling is meerdere keren te zien: om 10.00 uur, 11.30 uur en 14.00 uur.

De activiteiten rondom de voorstelling zijn deze zondag aangepast op kinderen: live kinderliedjes van Broodje Aap, glittertattoos zetten, meerdere knutselactiviteiten door kinderopvang Doomijn en een verkleedkist.

Door wie en waarom?

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt dit seizoen voor de 5e keer georganiseerd. Het doel van het weekend is, om meer Nederlanders kennis te laten maken met het theater of zich hierin te verdiepen. Dit jaar hebben ze een thema: #wie neem jij mee.  Hiermee probeert de organisatie je bezoekers te laten ervaren, dat het mooi kan zijn om samen theater te beleven.

Kaartjes bestellen?

Voor meer informatie over het Nationaal Theaterweekend en om je tickets te bestellen, ga naar de website van Theater Orpheus of bel met de theaterkassa: 055 527 03 00.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?