Voorrondes SHOW Apeldoorn van start

Dinsdag 24 oktober 2017

Door Redactie

Na de succesvolle eerste editie van SHOW Apeldoorn in 2016, organiseert Theater Orpheus ook in het najaar van 2017 weer ‘SHOW Apeldoorn’. In deze avondvullende voorstelling in Orpheus krijgt Apeldoorns talent de kans om mee te werken aan een fantastische eindejaarsshow. De afgelopen maanden kon lokaal podiumtalent zich aanmelden voor de voorrondes, die vandaag (24 oktober), morgen (25 oktober) en overmorgen (26 oktober) plaatsvinden.

Maar liefst 26 talenten tussen de 9 en 57 jaar nemen deel aan de voorrondes, waarvan er uiteindelijk 10 daadwerkelijk aan de slag gaan met de eindejaarsvoorstelling van SHOW Apeldoorn. De voorrondes zijn openbaar en publiek is van harte welkom van 19:00 uur tot 21:00 uur op de diverse locaties in Apeldoorn. Iedere deelnemer krijgt twee minuten de tijd om de jury te overtuigen. Iedere avond wordt er gestart met de jonge deelnemers, gevolgd door de volwassenen. Meta Neeleman, directeur van Orpheus presenteert deze avonden.

Dinsdag 24 oktober – Real X
De eerste avond vindt plaats op het podium van Skatepark Real X. De avond wordt geopend door drie jonge deelnemers op de drum. Vervolgens brengen verschillende zangers, zangeressen en rappers hun eigen nummers ten gehore.

Woensdag 25 oktober – Gigant, markant in cultuur
Woensdagavond vinden de audities plaats in de Walvis zaal bij Gigant. Hier wordt het publiek verrast met dans, zang, een trompettist en een comedy goochel-act.

Donderdag 26 oktober – ’t Cafeetje van Marja
De avond wordt geopend door een jeugdige zangeres die wordt begeleid door een jonge pianist. Verder zien we deze avond zangers en zangeressen met gitaar, een scène uit een musical, een verhalenvertelster, een theatermonoloog en een dichter.

De vakjury bestaat uit Marijt Helmink, programmeur van Orpheus, en Silvester Zwaneveld, cabaretier en regisseur van SHOW Apeldoorn. Daarnaast is er een publieksjury die vertegenwoordigd wordt door Ingrid Willems van AVIO Advocaten en Jan Vink van Van Lanschot Bankiers Apeldoorn. De jury beoordeelt de deelnemers op performance, originaliteit & inhoud en motivatie. Iedere avond zijn er avondwinnaars en op donderdagavond maakt de jury de 10 winnaars bekend. Deze winnaars spelen samen met Silvester Zwaneveld een rol in SHOW Apeldoorn op 29 december in Theater Orpheus.

SHOW Apeldoorn

Met SHOW Apeldoorn wil Theater Orpheus Apeldoorns amateurtalent de kans geven zich verder te ontwikkelen en samen met een professioneel team te werken aan een fantastische show waarin verschillende podiumkunsten bij elkaar komen. In 2016 organiseerde Theater Orpheus de allereerste editie van SHOW Apeldoorn. Dit zorgde voor zoveel energie bij deelnemers en publiek, dat een vervolg niet uit kon uitblijven.

SHOW Apeldoorn is een initiatief van Theater Orpheus; het project wordt gerealiseerd in samenwerking met GIGANT, markant in cultuur in Apeldoorn. Tijdens de voorrondes wordt een selectie gemaakt; daarna wordt er met de meest enthousiaste deelnemers verder gewerkt aan de eindshow. De deelnemers worden via coaching en repetities klaargestoomd voor de grote SHOW op 29 december in de Rabobankzaal in Theater Orpheus. Uiteraard is publiek van harte welkom bij deze voorstelling. Voor een kleine bijdrage van € 2,50 pp ontvangt u tickets voor deze voorstelling. Deze zijn te bestellen via www.orpheus.nl/show
Orpheus realiseert SHOW Apeldoorn met financiële ondersteuning van het Janice Walker fonds, de Rabobank en het Ondernemerspodium van Orpheus.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!