Help de bevolking van Oekraïne

Voortbestaan Jazz in the Woods in gevaar

Woensdag 15 februari 2012

Door Randy Gasper

VroonPhotomotion

De gemeente heeft met nog onbekende reden de subsidie van Jazz in the Woods drastisch omlaag geschoefd. De welbekende bezuinigingen binnen de muren van het gemeentehuis zullen ongetwijfeld invloed hebben gehad op deze beslissing.

Dit tot verontwaardiging van het de organisatie, die onverwacht werd geconfronteerd met deze tegenvaller. De organisatie moet nu hals over kop op zoek naar andere bronnen van inkomsten en dat valt hen rauw op het dak. Sponsors staan immers in deze tijd niet te popelen op veel geld uit te geven en houden veelal de hand op de knip.

De oplossing wordt bij de organisatie nu vooral gezocht in het meedenken en faciliteren van de gemeente Apeldoorn. Om die reden is een noodoproep gedaan aan de gemeente. Om inkomsten te genereren wil de organisatie dat de gemeente de terrasvergunningen (buitentap) als proef dit jaar aan banden legt. Dat zou inhouden dat cafés niet meer op straat kunnen tappen en verkopen, zonder dat ze een bijdrage leveren aan de festivalpot.

Nu is dat namelijk nog niet het geval, vraagt elk café zijn eigen vergunning aan en spekt het de kassa, zonder ook maar een euro te bij te dragen aan het evenement. Het zogenaamde Free Riding. Als de gemeente de noodoproep in de wind slaat, dan ontstaat er een dusdanig financieel gat in de begroting, dat de organisatie zal moeten overwegen de stekker uit het Jazz in the Woods te trekken.

En dat zou na de pimp van dit evenement en de financiele injectie van hoofdsponsor Grolsch voor maar liefst 50.000 bezoekers een aderlating zijn. Geen Jazz in the Woods in Apeldoorn? Dat zou toch zonde zijn?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?