Vrienden willen eerbetoon voor wijlen Roelof Rump

Donderdag 8 oktober 2020

Door Redactie

Still uit filmpje opening expositie Roelof januari 2019

Ruim een jaar geleden is het dat onze fotograaf en blogger Roelof Rump overleed. Veel Apeldoorners kenden hem van alle verschillende dingen die hij deed, dat werd wel duidelijk uit de drukte bij zijn uitvaart. Dat Roelof in velen harten voortleeft blijkt wel uit het feit dat zijn vrienden bezig zijn met een eerbetoon voor Roelof.

Kartrekker van het initiatief is Ron Floor. “We zijn met een aantal fotografen bezig om in 2021 een expositie op te zetten”, legt Ron uit. “Zo doen onder meer Ernst van Rossum, Peter Vroon, Gerard Oltmans, Angela Stouten, Inez Pleizier en ook Apeldoorn Fotostad mee.” Daarnaast is hij nog in gesprek met een aantal anderen. “Denk aan Carin Reinders van CODA, Gigant, Centrum Manager Marco Bod en Jasper van der Graaf van ACEC. We willen kijken of we een wandeling kunnen opzetten waarin allerlei punten verwerkt zitten waar Roelof graag kwam. Het zou mooi zijn als we als eindpunt dan bijvoorbeeld CODA hebben en dat daar dan de expositie komt.”

Tranen in de ogen

Voor Ron was Roelof naar eigen zeggen ‘een echt groot maatje’. “Vrijdag voor zijn overlijden sprak ik hem nog. We spraken af om snel weer samen te komen en lekker ouwehoeren. Dinsdag 7 mei, toen het bericht kwam, schrok ik enorm; ik had de tranen in de ogen staan.” Hij vindt dan ook dat Roelof het verdiend heeft om een mooi eerbetoon te krijgen. ” Ron vertelt dat hij nauw in contact staan met de vrouw van Roelof. “Ik heb contact met zijn vrouw gehad en we mochten van haar de foto’s van Roelof van zijn computer afhalen. Dat hebben we inmiddels gedaan.”

Stiekem hoopt Ron dat staatssecretaris en voormalig wethouder Paul Blokhuis de expositie over/van Roelof wil openen. “Ik weet dat Paul foto’s van Roelof op z’n kantoor in Den Haag heeft hangen. Ik zou hem er graag bij hebben.”

Straatkrant

Ook wil Ron kijken of het mogelijk is om een straatkrant te maken over Roelof. “Dat vinden we ook wel heel erg bij hem passen. Maar ik heb daar weinig kaas van gegeten, dus we zoeken nog iemand die dat op poten kan zetten voor ons.” En, vertelt Ron, het liefst wil hij zo min mogelijk geld kwijt zijn aan alles. “Ik doe wat Roelof ook altijd deed: dat alles voor niets moet. Behalve eventueel lunch of reiskosten, maar die kosten maken we momenteel amper; ik doe zelf alles op de fiets. We zijn wel bezig met een eventuele financiële bijdrage van de gemeente om nog groter te kunnen uitpakken.”

Ron roept iedereen die mooie verhalen heeft over Roelof, gedichten, anekdotes, kunstwerken of foto’s van Roelof of door hem gemaakt, op om deze op te sturen. “Dan kunnen wij deze gebruiken voor de expositie.” Insturen kan naar ronfloor48@gmail.com.

 

Hallo Vrienden en KennissenIk Ron Floor en enkele Apeldoornse Fotografen willen in 2021 een Foto Expositie en een…

Geplaatst door Ron Floor op Maandag 28 september 2020

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!