Een warm thuis komen met List & Oster

Maandag 9 november 2015

Door TheaterStefan

Lief, leed, vallen en opstaan, humor en hartstocht, een theaterprogramma met Liesbeth List en Annemarie Oster. Liesbeth List zingt liederen uit haar uitgebreide repertoire, omlijst met korte humoristische verhalen van en door Annemarie Oster. Twee hartsvriendinnen met gedeelde ervaringen, belevenissen en herinneringen, met muzikale begeleiding van Ton Snijders (vleugel) en Peter van Benthem (gitaar en zang).

Liesbeth List, chansonnière en actrice, had vele personality shows op de televisie en acteerde in diverse televisieproducties en films. In een indrukwekkende loopbaan zijn ontmoetingen altijd cruciaal geweest. In 2001-2002 stond Liesbeth in de theaters met het jubileumprogramma “Van Shaffy tot Piaf”, waarin zij terugblikte op haar 35-jarige carrière. Hierin bracht zij een ode aan haar vijf helden: Frank Boeijen, Jacques Brel, Edith Piaf, Ramses Shaffy en Mikis Theodorakis. In januari 2013 deed List haar laatste grote theatershow.

Annemarie Oster werd in 1942 geboren in Den Haag. Annemarie Oster publiceerde en publiceert in verschillende kranten, tijdschriften en programmabladen. Van Elegance tot Maatstaf, van Avantgarde tot VARA-TV-Magazine. Sinds maart 2011 schrijft zij weer een wekelijkse column in de Volkskrant onder de titel: ‘Mooi geweest’. In oktober 2012 verscheen het gelijknamige boek.

We zitten in een niet te volle Rabobankzaal in Apeldoorn, ik mag mezelf met mijn 28 jaar denk ik wel de jongste noemen in de zaal. De rest van het publiek is zeker het dubbele van mijn leeftijd.

Gelukkig volg ik Liesbeth List al jaren, ik vind haar een meesterlijke zangeres! Van Annemarie Oster had ik tot gisteravond niet bewust wat mee gekregen in mijn leven.

Beide dames geven je het gevoel alsof je gezellig intiem bij hun thuis bent, als vrienden op de thee bij List en Oster.

Beide dames zijn op leeftijd, List haalt niet altijd meer de hoogtes en vergeet hier en daar nog wel eens wat tekst (ondanks de autocue).
Oster dreunt de teksten op alsof ze nooit wat anders heeft gedaan, het is hier en daar wat standaard, maar samen hebben ze een chemie en ze stralen het ook uit dat ze het samen leuk vinden om als twee vriendinnen op het toneel te staan.

De complimenten moeten toch wel naar Ton Snijders (vleugel) en Peter van Benthem (gitaar en zang) gaan: het is een genot om naar deze twee heren te luisteren.

Een warme ontmoeting van twee podium diva’s. Helaas omarmt Apeldoorn en omgeving dit niet zo erg en ik vind dat beide dames vollere zalen verdienen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!