Warm worden op ’n koude middag

Maandag 15 januari 2018

Door Redactie

Zomaar op een wat koude zondagmiddag (14 januari) CODA binnenlopen en dan op vertoon van je vriendenpas op een gratis concert te laten trakteren. Een Nieuwjaarsconcert in het auditorium van het museum met muziek van componisten van Alma en Gastav Mahler, Henri Duparc en Hector Berlioz. Uitgevoerd door mezzosopraan Ellen Pieterse en pianist Frank Fahner.

Hoe mooi kan het leven zijn. Wat rumoer om je heen (CODA is nu eenmaal een open gebouw om met de woorden van directeur Carin Reinders te spreken) en toch genieten. Van een stem en een piano. En van de op muziek gezette gedichten van grootheden als Friedrich Rückert en Charles Baudelaire. Nu vergeet ik nog wel een paar, maar wat maakt dat uit. Onbezorgd genieten van zo’n mooi concert. Laat de schrale wind maar waaien. En dat alles dankzij een lidmaatschap van een club die warm loopt voor cultuur in het algemeen en CODA in het bijzonder: de Museumvrienden. CODA, Waar je dus meer kan doen dan je neus in boeken steken of je favoriete krantje lezen, een duik in het archief nemen of naar kunst kijken. Op gezette wordt er ook muziek gemaakt. Mooie muziek op een mooie plek. Vandaag kwamen daar zo’n honderd liefhebbers op af.

Lid worden van de Vereniging MuseumVrienden van CODA kan vanaf € 25,00 per jaar (€ 12,50 voor jongeren). Voor verdere informatie kun je mailen naar info@museumvrienden-coda.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!