Wethouder Kruithof heet studenten welkom en lanceert website

Woensdag 29 augustus 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Vandaag zijn de Apeldoornse HBO- en WO studenten dan officieel begonnen, hoewel… vandaag was in elk geval de introductiedag die de gemeente Apeldoorn met de samenwerkende scholen had georganiseerd.

Zo’n kleine 100 nieuwe studenten waren aanwezig in het stadhuis. Wethouder Kruithof was hun gastheer. Hij sprak de aanwezigen studenten in het Engels (voorzien van prachtig Apeldoorns accent) toe in een korte openingspeech. Dit mede om verstaanbaar te zijn voor de nieuwe buitenlandse studenten op o.a. Wittenborg. Daarna lanceerde hij de Apeldoornse studentenwebsite Whatsapeldoorn.nl die door het Centrum voor Jong Ondernemerschap met ondersteuning van Max.nl werd gerealiseerd.

De website die mede op basis van ideeën van Apeldoornse studenten tot stand is gekomen, voorziet de student van allerlei praktische informatie met betrekking tot Apeldoorn als studiestad: waar zijn de leukste winkels, wat draait er in JT en Gigant, in welke kroegen zijn de leukste feesten, waar zitten de sportverenigingen, enz.

Na de lancering gaf wethouder Kruithof meer informatie over Apeldoorn. Dat deed hij onder meer met een mooi ondersteunend promotiefilmpje. Aan het slot van zijn pleidooi wenste hij elke student van harte welkom en succes met zijn studie. Eén van de organisatoren Melis-Jan van Heerikhuize nodigde vervolgens alle studenten uit voor de lunch die werd georganiseerd in het stadhuis.

Na de lunch gingen de festiviteiten verder in het Oranjepark en zal het later op de dag eindigen met een heus studentenfeest in de Manzo. Daar zijn naast de 100 nieuwe studenten alle studenten van Apeldoorn voor welkom. Entree € 5,-.

Meer lezen over deze dag kan op de website: www.whatsapeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?