Wethouder Olaf Prinsen onthult flessenautomaat Sprengeloo

Vrijdag 17 oktober 2014

Door Redactie

Theo Smits

Lege flesjes, pakjes en blikjes horen niet in een schone leefomgeving en zijn prima te recyclen. Daarom kunnen leerlingen van Sprengeloo dit afval voortaan in een speciale recycleautomaat gooien. Daarmee sparen ze bovendien voor gratis kopietjes en printjes. Wethouder Olaf Prinsen onthulde donderdag de automaat officieel.

De leerlingen van Sprengeloo mochten de afgelopen weken meedenken over een naam voor de automaat. De wethouder maakte vandaag de winnende naam bekend: Sammy, ofwel Sprengeloo Afval Machine. Leerling Minke Kracht , die deze naam bedacht, won daarmee een iPod. Die kreeg ze vandaag overhandigd door de wethouder.

“Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich er bewust van zijn dat Apeldoorn een prachtige, groene gemeente is,” vertelt Angelique Visser, adjunct-directeur Sprengeloo. “Het scheiden van afval, en daarmee voorkomen van zwerfafval, draagt bij aan een prettige leefomgeving. Dat is een gezamenlijke opdracht van alle Apeldoorners, dus ook onze leerlingen kunnen hier een steentje aan bijdragen.”

Om leerlingen hiervan bewust te maken verzorgde de school de afgelopen weken een lessenserie met als thema duurzaamheid. Als afsluiter hiervan onthulde wethouder Olaf Prinsen vandaag de flessenautomaat en de winnende naam. “Alle leerlingen krijgen een spaarpasje. Iedere keer dat ze afval in de automaat gooien, wordt een punt bijgeschreven op het pasje. Die punten kunnen ze inwisselen voor kopietjes en printjes. Afval scheiden wordt dus beloond”, aldus Visser.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!