Willy Maten wint ’30 dagen Fotochallenge-Apeldoorn’

Dinsdag 14 juli 2020

Door Redactie

De eindwinnaar van de ’30 dagen Fotochallenge’ is Willy Maten met zijn inzending voor het thema speeltoestel. Ook zijn er twee stimuleringsprijzen toegekend. De eerste gaat naar Robin uit den Bogaard die als 13-jarige grote indruk heeft gemaakt op de jury door haar creativiteit en doorzettingsvermogen. De tweede stimuleringsprijs gaat naar Adriaan Holsappel. Hij heeft alle 30 dagen de dagelijkse gang naar buiten gemaakt om een foto te maken. De keuze voor hem heeft te maken met de abstracte opname uit het thema ‘schuin’ waarvan de jury oordeelde: “Superstrak, voldoet geheel aan de opdracht en kan zo aan de muur.”

De 30 dagen Fotochallenge-Apeldoorn zit er op en daarmee is de challenge ten einde. Veel inwoners zijn met de camera op pad gegaan en waren goed voor ruim 400 ingestuurde foto’s. Een wekelijkse klus voor de vrijwillige jury om daaruit de beste, meest sprekende foto per thema te kiezen. De winnende foto’s per dag en de weekwinnaars zijn te zien op https://stimenz.nl/fotochallenge-apeldoorn/

Wordt vervolgd

In de winter komt de fotochallenge terug. Dit is een periode waarin mensen meer binnen zitten en de fotochallenge biedt een mooie uitdaging om er actief op uit te gaan. Met de camera of camera op de telefoon kan men de mooiste foto te maken in de eigen wijk of buurt. Iedereen kan meedoen, jong en oud, elke dag weer.

De jury

De vrijwillige jury bestond uit: Fons Nolte, Robert Germeraad, Sanne Jans en Ron Floor.

Fons Nolte – is bestuurslid van de Amateur Fotografen Vereniging de Veluwe (AFV de Veluwe). Dit is met zekerheid een van de oudste fotoverenigingen in Apeldoorn.
Robert Germeraad – is in 1994 afgestudeerd aan de Nederlandse Fotovakschool, woont en werkt in Apeldoorn.
Sanne Jans – woont sinds vorig jaar in Apeldoorn. Zij heeft geen fotografie achtergrond maar een achtergrond in de hulpverlening. Haar beoordeling van foto’s gaat sterk uit van het intermenselijke aspect, warmte en dynamiek.
Ron Floor – is 71 jaar en bij aanvang van de fotochallenge zeer betrokken geweest. Ron is bezig met het opzetten van een grote expositie over een overleden fotograaf dat na Corona gepland staat. Helaas heeft hij gaandeweg de challenge om persoonlijke redenen zijn inzet moeten staken.14

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!