Wisselwerk ontvangt € 70.000 van Oranjefonds

Vrijdag 5 februari 2010

Door Stadsmens

Wisselwerk krijgt, gedurende drie jaar, een bijdrage van € 70.000,00 per jaar van het Oranje Fonds voor het uitvoeren van het project Kracht². Het project maakt deel uit van het stimuleringsprogramma Taalontmoetingen. Het project Kracht² wil een langdurige verbintenis tussen autochtone wijkbewoners en wijkbewoners uit diverse andere culturen tot stand brengen. De deelnemers krijgen individuele ondersteuning bij het aanleren of verbeteren van de Nederlandse taal. Hierdoor wordt er een brug geslagen tussen twee culturen. Wanneer een vertrouwensrelatie is opgebouwd gaan de deelnemer en vrijwilliger zich richten op een activiteit buitenshuis.

Voor geïnteresseerde wijkbewoners worden twee informatiebijeenkomsten over het project Kracht² georganiseerd. Op woensdag 17 februari van 10.00-11.00 uur in het Bolwerk, Ravelijn 55, ingang stationskant, zaal 1 en op donderdag 18 februari van 19.30-20.30 uur in WZC Avondzon, ruimte Wisselwerk, ingang Ibisplein. U bent van harte welkom. Het is prettig als u van tevoren laat weten dat u komt.

Voor aanmelding en/of informatie kunt u terecht bij Wisselwerk, Gré de Vries, tel. 055-5274855 of via mail gdevries@wisselwerk.nu. Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds, op sociaal gebied. Per jaar keert het ongeveer 24 miljoen euro uit aan organisaties en projecten in Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. Prins Willem-Alexander van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranjefonds: “Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door onze steun ontmoeten mensen elkaar,of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. We verwachten dat onze bijdrage dit bijzondere project een goede stimulans geeft en zo onze doelstelling helpt bereiken.”

Met de financiële steun van het Oranje Fonds kan het project Kracht² in de wijken van Apeldoorn door Wisselwerk worden uitgevoerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!