WOOS KinderPersBureau op bezoek bij burgemeester John Berends

Maandag 18 juni 2012

Door Redactie

Gemeente Apeldoorn

Onlangs zijn WOOS-verslaggevers Vera en Camilla bij burgemeester John Berends op bezoek geweest. De twee scholieren van basisschool De Zonnewende maken deel uit van het KinderPersBureau in de wijken Osseveld en Woudhuis. Het KinderPersBureau geeft kinderen uit deze wijken een podium om hun stem te laten horen en op te komen voor zaken die zij zelf belangrijk vinden.

Vera en Camilla hebben met de burgemeester gesproken over zijn nieuwe functie, zijn gezin, hobby’s en over zaken als hondenpoep, speeltoestellen en graffiti. Ook wilden ze weten of burgemeester Berends nog tips van zijn voorganger heeft gehad en met welke zaken hij de komende tijd in Apeldoorn aan de slag wil gaan. John Berends wil graag voorrang te geven aan het op orde brengen van het gemeentelijke huishoudboekje. Ook gaf de burgemeester aan de stad en de dorpen beter te willen leren kennen om van de inwoners te horen wat zij belangrijk vinden.

In zijn contacten met Den Haag, de provincie en anderen wil hij de bedrijven vertellen over het fantastische vestigingsklimaat in Apeldoorn. Daarmee wil de burgemeester zich ook inzetten voor de werkgelegenheid in de stad en de dorpen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?