WSV onderuit in Deventer

Maandag 19 januari 2015

Door Eddy van der Poel

Twee doelpunten van clubtopscorer Gino de Zeeuw waren niet voldoende om één of drie punten mee te nemen naar Apeldoorn. Er waren geheel onnodig meerdere maatregelen genomen om herhaling van de ongeregeldheden tijdens de bekerwedstrijd tussen beide ploegen te voorkomen. Een goede leidsman was al voldoende geweest.

De opening was nog voor WSV: het openingsdoelpunt echter werd gemaakt door Joell Waslander van Helios. Dat gebeurde in de 16de minuut. WSV toonde in de eerste helft het gebrek aan een goede eindpass of –situatie, waardoor de ploeg van Jeroen Burghout vrij eenvoudig van scoren kon worden afgehouden. Toen de thuisploeg in de 53ste minuut het verschil op 2-0 bracht door een benutte penalty van Pascal Oguz leek de wedstrijd binnen. Er werd al begonnen met de bal, die maar naar gevaar rook, over de zijlijn te schieten.

WSV wilde zich echter nog niet gewonnen geven. Toen dan ook in de 60ste minuut aanvaller Ifè Oduguwa tot een val werd binnen de beruchte lijnen, mocht Gino vanaf elf meter aanleggen en zoals steeds dit seizoen weer een doelpunt op zijn naam bijschrijven. De 2-1 gaf de ploeg vleugels en helemaal toen opnieuw Gino de Zeeuw in de 77ste minuut een vrije trap in één keer binnenschoot voor 2-2. Daarna ging WSV zo mogelijk nog aanvallender spelen.

En toen die 80ste minuut. Een overtreding van aanvoerder Thomas Talboom in het strafschopgebied leverde hem zijn tweede gele kaart en dus rode kaart op, maar nog vervelender was de tweede strafschop voor Helios. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door opnieuw Pascal Oguz 3-2.

In de 86ste minuut kreeg invaller Olaf Kluitenberg, die Ifè moest vervangen na een forse overtreding op hem, de kans van de wedstrijd om in ondertal toch nog de gelijkmaker aan te tekenen. Na een prima actie van Elwin Doornebosch, die buitenspel stond en zo verstandig was om de bal te laten lopen en daarmee de verdediging van Helios zand in de ogen strooide. Niemand van hen ging achter de bal aan, Olaf echter wel. Hij ging alleen op de Deventer doelman af en passeerde hem met een harde knal. De bal belandde echter op de buitenkant van de paal. Daarmee was het kruit verschoten. De 4-2 ver in blessuretijd is goed voor de statistieken, maar doet niets af aan de vervelende en ook wel onverdiende nederlaag met 4-2.

Aan de technische staf de fraaie opdracht om de ploeg voor volgende week weer op scherp te krijgen. Dan wacht alweer de eerste wedstrijd van de tweede helft in Apeldoorn aan de Voorwaarts tegen Voorwaarts uit Twello. De ploeg, die momenteel tweede staat in de competitie. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur is te beluisteren via Radio Apeldoorn Sport en verdient een grote opkomst van publiek, waarvoor bij WSV altijd veel te genieten valt.

 

Eindstand Helios – WSV: 4 – 2

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Donderdag 14 mei 2015

Door Eddy van der Poel

Hoewel er geen belang meer was voor beide ploegen, wilde de thuisploeg de competitie in stijl beëindigen. Met de 5-1 overwinning was niets mis en de dubbele cijfers lagen in het verschiet. Maar de voorwaartsen misten de benodigde scherpte om dit te realiseren.

Onder leiding van de geconcentreerd en uitstekend leidende scheidsrechter Hans Migchelbrink uit Doetinchem nam WSV via Jamarro Diks al in de 4de minuut de leiding. Daarna volhardend in het missen van de mooiste kansen was het Helios, dat bij de enige goed lopende aanval van deze middag langszij kwam. In de 21ste minuut was het aanvoerder Sander Krijns, die de verdediging van WSV het nakijken gaf en de bal op maat voorgaf op zijn maatje Pascal Oguz, die de doelman van WSV geen schijn van kans gaf. Lang bleef het daar niet bij. Opnieuw Jamarro Diks gaf de verdediging van Helios inclusief de wat slecht uit zijn doel komende doelman, weer het nakijken en zette op maat voor. Uit de voorzet kopte Gino de Zeeuw, vanmiddag opererend vanaf het middenveld, de bal binnen en ging WSV opnieuw aan de leiding. In de 39ste minuut was het opnieuw Jamarro Diks die zijn 2de doelpunt en WSV’s derde scoorde. Deze 3-1 werd ook de ruststand.

Na rust ging de thuisploeg en ook Jamarro lustig door. In de 55ste minuut scoorde hij wederom en bracht de stand op 4-1 en in de 74ste bood hij, Gino de Zeeuw, die precies op de goede plaats stond, een niet te missen kans. Daar tussendoor werden er ook fraaie kansen gemist. Zo zag Lars Hoekman de bal tussen hem en het lege doel doorschieten en raakte Niels Verschuur vanaf een meter of 30 de lat net boven de doelman van Helios en via hem ging de bal over de achterlijn. De hoekschop leverde niets op. De eindstand bleef derhalve steken op deze 5-1. Een dikverdiende prima overwinning.

Dat Jamarro zo’n puike wedstrijd afleverde heeft wellicht ook te maken met zijn beslissing om bij WSV te blijven. Uiteraard vinden wij, als begeleiding van WSV dit zowel een verstandige als gelukkige beslissing. Jamarro kan ons nog van menig fraaie actie laten genieten. Hoe je er ook over mag denken het is wel een voetballer met acties, waarvoor je naar het voetballen gaat en die je voetbalhart sneller doet slaan. Jamarro, we wensen je alle succes toe samen met je ploeggenoten.

En nu op naar de volgende wedstrijd. Komende donderdag, Hemelvaartsdag, gaan we massaal naar Groenlo, om daar in de nacompetitie aan te treden tegen de nieuwe ploeg van onze trainer Jeroen Burghout. Grol is via een overwinning op de 12de plaats blijven staan in de eerste klasse E. Zondag daarna komen zij dan naar Apeldoorn voor de return en daarna weten we hoe het verder gaat. Donderdag is er ten gevolge van de zeepkistenraces geen uitzending van Radio Apeldoorn. Maar je kunt met de bus mee om deze wedstrijd zelf gade te slaan.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?