Help de bevolking van Oekraïne

Zomerlezen met handige VakantieBieb-app

Zondag 7 juni 2015

Door Redactie

De Bibliotheek geeft dit jaar al vanaf juni een cadeautje weg dat lezen stimuleert: de VakantieBieb-app. Speciaal voor basisscholen en liefhebbers van het spannende boek gaat deze digitale boekenkast dit jaar al in juni open. In de VakantieBieb-app staan boeken voor het hele gezin: van romans, thrillers en kinderboeken tot tijdschriften en reis- en taalgidsen. Ideaal voor de vakantie! De VakantieBieb-app is sinds juni gratis beschikbaar en te downloaden via Google Play en in de App Store. 

Lezen in de zomer is niet alleen leuk en ontspannen, maar voor kinderen ook belangrijk: zij kunnen na een hele zomer lang níet lezen maar liefst één tot twee AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Met de VakantieBieb-app kunnen ze zelf hun favoriete boek downloaden. In deze digitale boekenkast staan ook nu weer grappige, avontuurlijke en spannende boeken. Zo is er voor kinderen van 6-9 jaar bijvoorbeeld Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon of Botel Bibalo, een spetterend begin van Vivian den Hollander. Kinderen van 9-12 jaar kunnen onder andere kiezen uit Mees Kees op de planken van Mirjam Oldenhave of De grijze jager, de ruïnes van Gorlan van John Flanagan. Natuurlijk zijn er ook weer verschillende boeken voor jongeren ouder dan 12 jaar.

Maand van het spannende boek

Omdat juni de maand van het spannende boek is, staan er nu al diverse spannende boeken voor volwassenen in de VakantieBieb, zoals De aanslag van David Baldacci, de bestseller Als padden schreeuwen van Lieneke Dijkzeul, In mijn bloed van Lisa Unger en Drift van Marion Pauw. 

De VakantieBieb-app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone; de app werkt niet op een e-reader. Na het downloaden komen de uitgekozen boeken in een eigen digitale boekenkast te staan. Ideaal voor de vakantie omdat na het downloaden geen internetverbinding meer nodig is en lezers de boeken dus niet letterlijk mee hoeven te nemen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?