Help de bevolking van Oekraïne

Zondag 1 april – Kunstroute Live Art

Zaterdag 31 maart 2012

Door Joke de Wolde

Gelrecollectief

Apeldoorn bruist van de activiteiten op zondag 1 april. Zo vindt onder andere de Kunstroute Live Art plaats, een initiatief van David Levie van De Stentor en ongeveer dertig lokale kunstenaars. Deze kunstenaars laten hun werk zien in hun eigen atelier of in een ruimte in ACEC of CODA. Zij stellen hun werk tentoon voor belangstellenden op elf verschillende plaatsen. De organisatie belooft een gevarieerd aanbod: deelnemers zijn o.a. schilders, beeldend kunstenaars, (snel)tekenaars, fotografen en zelfs een edelsmid. De route loopt vanaf het ACEC-gebouw via CODA, langs diverse locaties in de binnenstad tot aan het begin van de Hoofdstraat, bij het station.

In het pand Hertog van Gelre, Hoofdstraat 13, huizen naast het Gelrecollectief Fotografen (waarvan naast onze fotoredacteuren Peter Vroon en Joke de Wolde ook Inez Pleizier, Menno Mulder en Jeroen Taalman lid zijn) de kunstenaars Frans Polman, Emiel Bruggeman en Jack Liemburg. Een waar kunstenaarsbolwerk daar aan de Hoofdstraat dus.

Het belooft een gezellige boel te worden in het gebouw Hertog van Gelre. Kunstenaars Frans Polman en Emiel Bruggeman laten hun bijzondere werk zien, schilder Jack Liemburg heeft een aantal workshops en hij vertelde ons dat er nog wel wat plaatsen open zijn voor eventueel belangstellenden. Ook heeft hij een gastexposante, die haar Japanse kunst laat zien.

Bij het Gelrecollectief kun je tegen een gereduceerd tarief een portret laten schieten. Ook de fotografen hebben een gast: je kunt er de wijnen van Chateau Het Loo proeven, eveneens voor een schappelijk bedrag en er zijn olijven van Life’s Delicious.

Zeker de moeite van een bezoekje waard dus!!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst Muziek Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?