Zondagmiddag: Muziekcafé Gigant: Atlantic Attraction treedt op

Woensdag 31 december 2014

Door Pedro Waldenaar

Het is zondagmiddag 28 december 2014; de laatste zondag van dit jaar; kerst achter de rug en de eerste sneeuw is gevallen: Op naar Muziekcafé Gigant: Atlantic Attraction speelt. En hoe!

De deels Haagse Indie-rockband heeft net een Europese tour door zeven verschillende landen achter de rug. Vorige avond nog opgetreden in Den Bosch staan ze vanmiddag fris en fruitig in het muziekcafé van Gigant. Merkbaar is dat de heren er zin in hebben.

Het openingsnummer heet Strange Love: angstaanjagende geluiden vullen het café; het geluid past precies bij de donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw: sluit de deuren en de ramen: houdt de vijand buiten en binnen is het gezellig: De band speelt.

Na dit prachtige en indrukwekkende intro breekt in de muziek de zon door: opgewekt geluid en een stem die hoop geeft: het nieuwe jaar lijkt nu al begonnen. Het verloop van dit eerste nummer geeft de tijd om even weg te dromen: stuwende drums die prima passen bij het aanzwellende gitaargeluid. De band laat zien waartoe zij in staat is.

Het tweede nummer is verrassend: The Excuse Act: toegankelijke muziek, een heerlijk ritme en een goede, breekbare stem. Poprock, indie-rock van de bovenste plank. Lange gitaarpartijen waarbij de hoop is dat deze nooit ophouden. Er is verlangen naar meer.

Naar mate de voorstelling vordert, wordt het drukker in het café en wordt het publiek enthousiaster; velen kunnen een lichte neiging tot dansen niet meer onderdrukken. Dansen, dansen en nog eens dansen: daartoe nodigt deze muziek uit.

In het mooie nummer Far From Home wordt het talent van deze band helder: zij verstaan de kunst om een rustig nummer met een goed verstaanbare tekst op een energieke manier te brengen: zang, ritme en tempo zijn goed op elkaar afgestemd: het nummer is duidelijk in balans: het nodigt uit om bij een verre autorit steeds maar weer opnieuw te beluisteren.

Atlantic Attraction: gewoon een goede band; een prachtige afsluiter van een mooi muziekjaar van muziekcafé Gigant: Apeldoorn mag trots zijn op deze poptempel.

De band: Kevin: Vocals, guitar; Arend: guitar, vocals; Joris: Bass/vocals; Sibren: Drums.

Setlist: Strange love, the excuse act; far from home, let me hide, looking for answers; enjoy the silence, nothing left, holding you back, odessa en de synthesizer versie van the excuse act

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!