Zwerfjongeren spelen theatervoorstelling OSSO in Orpheus

Maandag 4 november 2019

Door Redactie

Na de uitverkochte theatervoorstellingen van OSSO in Zwolle komt er nu een eenmalige extra voorstelling op maandag 11 november om 20.00 uur, in de Apeldoornse Schouwburg Orpheus. OSSO is een beeldende theatervoorstelling waar de toeschouwer door middel van filmprojectie en spel het (over)leven op straat en in de nachtopvang ervaart. De voorstelling wordt gespeeld door de (voormalige) dak- en thuisloze jongeren Ikbal Berber, Wouter Gardebroek, Akshay Harkisoen en Bastiaan de Mos en regisseuse Elise Doll van Meraki Theaterproducties. Na afloop van de voorstelling zal er gelegenheid zijn om met de spelers en elkaar in gesprek te gaan.

OSSO (straattaal voor huis) is gebaseerd op waargebeurde ervaringen. Ervaringen die laten zien hoe je door pech, een ongelukkige thuissituatie, pesten of verkeerde vrienden, op straat kunt belanden. Regisseuse Elise Doll vertelt over de theatervoorstelling: ,,OSSO confronteert je met de zwaarte van het straatleven, hoe het voelt om te moeten dealen met onveiligheid, eenzaamheid en de verleidingen en gevaren van drugs, alcohol en gokken. Maar OSSO laat je ook de momenten van onverwacht geluk zien. Momenten die maken dat dakloze jongeren kracht vinden om door te gaan.”

Theatervoorstelling Osso is een productie van Meraki Theaterproducties en wordt mede mogelijk gemaakt door Outreached Team/Stimenz, Don Bosco Apeldoorn, Citypastoraat, Emmausparochie, Sant’ Egidio Apeldoorn, Dak- en thuislozen Menorah, werkgroep Apeldoorn tegen verarming, Schouwburg Orpheus en de gemeente Apeldoorn.

Meer informatie met betrekking tot de voorstelling is te vinden op www.meraki-theaterproducties.nl/

De kaartverkoop voor de voorstelling is per direct gestart via www.orpheus.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!