Help de bevolking van Oekraïne

Zwoele Jazz in the Woods brengt het talent van morgen

Zaterdag 26 mei 2012

Door Redactie

Vroonphotomotion.nl

Het was afgelopen vrijdag een heerlijke lente-avond in Apeldoorn tijdens Jazz in the Woods. Het feest zag er meer dan prima uit en overal leek het massaal aanwezige publiek te genieten van de line-up die de organisatie had samengesteld.

Volgens de organisatie waren er zo’n 80.000 op het evenement afgekomen. Initiator Ton Bos, die al 22 keer betrokken was bij dit evenement, meldde aan De Stentor dat hij het maar één keer drukker had gezien.

Line-up vol talent en toekomst

Het bijzondere van deze editie is dat we het moesten doen zonder grote namen als Hans Dulfer en Giovanca, die vorig jaar extra kleur gaven aan Jazz in the Woods. Desalniettemin wist de organisatie het beste talent in het land van soul, funk en jazz te strikken, dat er ook dit jaar een line-up stond om je vingers bij af te likken. Om er slechts een paar te noemen: Ntjam Rosie, Soul Park Station, Laura Vane & The Vipertones (waren er vorig jaar ook) en Shary-An, die weliswaar veel te laat arriveerde, maar vervolgens op haar blote voeten een heerlijke show weg gaf samen met de Sven Hammond Band… Er was zoveel meer. Dit jaar konden de Apeldoorners kennis maken met de talenten van nu, de muzikanten van morgen. En DJ Jazzper – DJ en MC van het Beekpark – kondigde het al mooi aan: “Dit is een avond waarvan je morgen zegt: daar was ik bij!”

Een groot feest

Op zowel het Caterplein als in de Kapelstraat zorgden DJ’s ook daar voor de nodige funky sounds. Soms werd je zelfs meegenomen naar de goede oude tijd van de Soul Train. En hoewel het vrijdag was, leek het in heel Apeldoorn net Saturday Night Fever. Tijdens deze avond passeerden ook nummers van de Bee Gees de revue, waardoor Apeldoorn misschien wel onbewust een ode bracht aan de grondleggers van disco en aan de deze week overleden Robin Gibb.

Compliment voor de organisatie

De gehele organisatie van Jazz in the Woods verdient een groot compliment. Nog niet al te lang geleden kregen zij van de gemeente Apeldoorn te horen dat de verleende subsidie drastisch werd terug gebracht (lees hier het artikel). Het voortbestaan van Jazz in the Woods kwam hiermee acuut in gevaar. Dankzij het netwerk van diverse mede-organisatoren ontsnapte Jazz in the Woods aan de dood. Elke sponsor deed een stapje extra en pakte zijn verantwoordelijkheid voor de Apeldoorners. Dat maakt het extra bijzonder om met een kleinere begroting toch een line-up van formaat te kunnen tonen. Er stonden tal van band op deze zwoele lente-avond met hart voor de muziek te spelen op een kleine 20 podia. Het werd bovendien met een record-aantal bezoekers een geslaagde muziekavond. Daarmee stak de Apeldoorner de organisatie een hart onder de riem.

Een heerlijk Jazz Festival dat in de boeken kan. Geniet nog even na met de foto’s van fotograaf Peter Vroon. Dit was inderdaad een feest waarvan we nu kunnen zeggen: “dit was een avond waarvan ik blij ben, dat ik er bij was!”

Jazz in the Woods 2012 was:

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?