Help de bevolking van Oekraïne

Drie internationale contracten voor Apeldoornse HITT

Woensdag 2 mei 2012

Door Redactie

Het Apeldoornse bedrijf HITT (Holland Institute of Traffic Technolog) heeft drie nieuwe contracten in de wacht gesleept. Via de Canadese dochter Klein Systems verkreeg men de contracten voor opdrachten in de Verenigde Staten en Australië. De waarde van de contracten ligt rond de twee miljoen euro.

Het KleinPort haven managementsysteem dat geleverd zal worden aan the Stockton Port District in Californië ondersteunt onder meer de scheepvaartbegeleiding in de havens en de financiële afhandeling. Hetzelfde systeem is geselecteerd door Darwin Port Corporation, het havenbedrijf van de Australische stad.

De haven van Los Angeles, die sinds 2010 op het gebied van facturering online met het KleinPort systeem werkt, heeft de financiering rond voor systeemuitbreidingen in de komende drie jaar.

Wisselende marktomstandigheden

Gisteren konden we in De Stentor nog lezen dat het Apeldoornse beursgenoteerde bedrijf een moeizaam kwartaal achter de rug heeft. Oorzaak leek de verslechterde marktomstandigheden met als gevolg minder orders. De order via de Canadese dochter gaf de burger in ieder geval weer moed. Internationaal doet HITT het sowieso een stuk beter. Zo was er groei te noteren op de Aziatische markt.

HITT

HITT is een ICT-bedrijf uit Apeldoorn dat zich heeft gespecialiseerd in radarsystemen en -toepassingen. HITT is zowel in de luchtvaart- als in de scheepvaartsector actief. In de luchtvaartsector concentreert het bedrijf zich op Surface Movement systemen, ofwel het verkeer op de luchthaven zelf. In de scheepvaartsector levert HITT verkeersbegeleidingssystemen voor havens, drukke vaarwegen en sinds enige tijd ook voor boorplatforms die in de buurt van scheepvaartroutes staan. Ook worden tegenwoordig systemen voor kustbewaking verkocht.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?