Albert Heijn Anklaar gaat na jaar al uitbreiden

Dinsdag 3 november 2020

Door Redactie

Vlak voor de opening in oktober 2019 | Archief | Peter Vroon

Net een jaar geleden opende het winkelcentrum Anklaar in de wijk Zevenhuizen en daarmee de Albert Heijn, één van de supermarkten op het Operaplein. En wie er wel eens komt, weet dat je best wat stappen maakt als je een rondje loopt door de winkel. Toch gaat de winkel volgende week 2 dagen dicht om uit te breiden: deze vestiging wordt een Albert Heijn XL. De eerste van Apeldoorn.

De supermarkt van manager Hans Muscus omvat momenteel 4000 vierkante meter en biedt een ruim assortiment aan verse producten, zoals groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, brood, banket, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Daarnaast is er een sushibar en kunnen klanten afrekenen met zelfscankassa’s.

Meer assortiment

Je zou dus bijna zeggen dat ze alles al hebben om een XL-vestiging te worden. “Het betekent meer assortiment, elektronische schapstickers en nog zoveel meer”, meldt de supermarkt op Facebook. In principe gaat het dus vooral om het assortiment. En naast veel eten en drinken zijn er in een XL-winkel ook veel non-foodproducten te vinden. In z’n totaliteit kan het assortiment oplopen tot zo’n 35.000 producten.

Hans Muscus zegt hierover: “Het assortiment was al afgestemd op AH XL niveau. Nu komt er nog meer ruimte voor vers en met name ook voor aanbiedingen. We willen geen concessies doen aan de ruimte voor de klant, maar hebben ervoor gekozen om toch de houdbare acties meer ruimte te geven. Tevens wordt de gehele winkel voorzien van elektronische schapkaartjes zodat de prijs altijd up to date is.” Daarnaast komt er nog wat nieuws, vertelt hij. “De klant kan bloemen zelf scannen zodat men hier niet meer voor in de rij hoeft te staan.”

2 dagen dicht

De winkel op winkelcentrum Anklaar is maandag 9 en dinsdag 10 november gesloten en opent dan woensdag 11 november om 7.00 uur als XL-winkel. In Nederland zijn momenteel al verschillende XL-vestigingen. In 2002 werd er gestart met een pilot voor de XL-winkels en inmiddels zijn er tientallen van deze supermarkten in Nederland te vinden. In Apeldoorn dus nog niet, de dichtstbijzijnde is nu die in Zutphen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!