Anderhalve-meter Apeldoorn: Uitjes op anderhalve meter, met Veluwe Experts

Dinsdag 2 juni 2020

Door Redactie

Ingeborg Leerkes is één van de vele ondernemers die vanaf gisteren, maandag 1 juni, eindelijk weer konden beginnen. Met haar bedrijf, Veluwe Experts, is ze nu — maanden na de eigenlijke opening — van start bij Bospaviljoen ’t Leesten. Eerst zou ze daar alleen verantwoordelijk zijn voor de zakelijke invulling van Het Leesten. ,,Maar nu gaan we op Het Leesten ook de leukste uitjes voor particulieren organiseren. We zijn er helemaal klaar voor”, vertelt Ingeborg. 

Zoveel ruimte

,,We staan te springen om mensen Het Leesten en de Veluwe op een hele andere manier te laten ontdekken”, meldt Ingeborg Leerkes, naast Veluwe Experts ook de ondernemer achter evenementenorganisator Buro In! en Buitenkokers. Jarenlang was de focus van Veluwe Experts een platform bieden voor (bedrijfs)events in ‘het mooiste natuurgebied van Nederland,’ aldus Ingeborg. ,,Nu met Bospaviljoen ’t Leesten als hoofdlocatie gaan we al die events ook zelf aanbieden, iets waar ik jarenlange ervaring mee heb vanuit Buro In!” En daar komen nu ook uitjes voor particulieren bij.

,,Het was prachtig om te zien hoeveel mensen de afgelopen maanden genoten hebben van de natuur. Dat willen we met Veluwe Experts vasthouden door ook vriendengroepen en families de leukste uitjes aan te bieden”, licht Ingeborg toe. ,,Het Leesten is een prachtige startplek om de natuur te ontdekken met bijvoorbeeld onze Mobile Experience met GPS, of een hilarisch rondje Bosgolf. Dat kan, veilig op anderhalve-meter, tot 30 mensen en vanaf 1 juli zelfs met wel 100 man.”

Alle arrangementen die Veluwe Experts aanbiedt, zowel zakelijk als particulier, zijn opnieuw ontwikkeld om de anderhalve-meter in acht te houden. ,,Op deze locatie hebben we zoveel ruimte”,  lacht Ingeborg. ,,Dat we géén van onze uitjes in de buitenlucht hebben hoeven schrappen. Sommige dingen moeten even anders, maar alles is nog steeds mogelijk.”

Die uitgebreide mogelijkheden zijn natuurlijk voor een groot deel te wijden aan de nieuwe locatie van Veluwe Experts, bij Bospaviljoen ’t Leesten. ,,Dat we daar nu zitten is een droom die uitkomt.”

Bospaviljoen ’t Leesten

De opening van Bospaviljoen ’t Leesten zou een paar maanden terug het startschot worden voor niet alleen Veluwe Experts, maar ook de vernieuwde Brasserie ’t Leesten (gerund door Ivo Kamphorst, ook uitbater van het vorige paviljoen) en Staatsbosbeheer, die natuureducatie voor hun rekening zouden nemen. Echter, we weten allemaal wat er in de tussentijd gebeurd is. Een flinke klap voor Veluwe Experts, niet alleen door teruglopende boekingen, maar ook omdat ze in de startblokken stonden voor een nieuwe periode.

,,Toen we hoorden dat het nieuwe paviljoen er zou komen keek ik mijn team aan en we dachten allemaal hetzelfde: Dit moeten wij gaan doen”, vertelt Ingeborg. ,,Een gat in het dak hebben we gesprongen, tot dat rotvirus kwam.” Ingeborg is de eerste die zal toegeven dat de afgelopen tijd niet makkelijk was: ,,We zijn gespecialiseerd in teambuilding, events en bedrijfsuitjes. We werken met grote groepen én heel veel in de buitenlucht. Dan ga je wel merken dat mensen in lockdown moeten.” Echter, het zit niet in Ingeborg’s persoonlijkheid te lang bij de pakken neer te gaan zitten. ,,De opening was misschien uitgesteld, maar het ging er komen. We hebben de afgelopen tijd dan ook gebruikt om alles klaar te maken en naar een hoger niveau te tillen, zodat we meer mensen kunnen bereiken.” 

Het team van Veluwe Experts gelooft namelijk dat wat zij doen veel meer is dan ‘gewoon’ het organiseren van uitjes. ,,Juist nu, na deze rottijd, is het zo belangrijk dat bedrijven hun teams weer samenbrengen of dat je als familie samenkomt om te genieten van een leuke activiteit. Een uitje van Veluwe Experts geeft energie en, niet onbelangrijk, is hartstikke veilig.”

Avontuurlijke uitjes

,,En wij gaan nu juist meer doen”, legt Ingeborg trots uit. ,,Mensen konden al bij ons terecht voor zakelijke events, en dat kan nog steeds, maar de komende tijd gaan we ons ook focussen op particuliere uitjes, voor familie en vrienden. Daarvoor hebben we een hele hoop leuke opties. Je kunt bijvoorbeeld onze GPS Experience doen mét picknick op onze favoriete plekjes, of een tocht op onze kickbikes — leuk en gezond!” 

Dubbel-gezond, zou je bijna kunnen stellen, want in de wijdse bossen op de Veluwe is het makkelijker om anderhalve meter afstand te houden. ,,Veiligheid staat voorop, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit allemaal goed komt. Zelfs voor mensen die het spannend vinden de stad in te gaan is zoiets als onze Expeditie in het Bos prima te doen. En zelfs als het weer wat kouder wordt staan wij voor de mensen klaar, omdat we ook al jaren kerstborrels organiseren in de buitenlucht. Dan gaan de houtvuurtjes aan en blijft iedereen lekker warm.”

Zo gaat Veluwe Experts deze nieuwe periode bij Bospaviljoen ’t Leesten met veel energie tegemoet. Waar veel zaken anders zullen worden bieden zij, als altijd, hun ‘avontuurlijke uitjes’ aan. Voor bedrijven, maar nu dus ook voor particulieren. Het toont de veerkracht van Ingeborg en haar team, die zichzelf omschrijven als ‘echte buitenbeentjes’. ,,Wij zijn vanaf 1 juni weer elke dag buiten te vinden en je kan ons op komen zoeken bij Bospaviljoen ’t Leesten. Kom je buiten spelen?”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

anderhalve-meter Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!