Anja Slotboom zet Art Café Sam Sam te koop

Maandag 1 februari 2021

Door Redactie

Archief | Gerard Oltmans

Een heftig besluit voor eigenaresse Anja Slotboom. Maar, zegt ze: “Het zat er een keer aan te komen, ik word dit jaar 66.” Anja heeft het pand waarin ze al 15 jaar zit met haar Art Café Sam Sam te koop gezet.

Zelf verwacht ze niet snel dat er een koper komt voor het pand aan de Van Kinsbergenstraat 17. “Dat zal wel een poos duren in deze tijd. En ik hoop eerst zo snel mogelijk weer open te kunnen en gezellig weer te draaien.” Echt door de coronasituatie komt het niet per se, meldt ze. “Het valt gewoon toevallig zo samen.” Heel veel meer wil ze er momenteel nog niet over kwijt.

Veel te leuk

In de zomer van 2018 vierde de eigenaresse nog dat haar café 12,5 jaar bestond. Toen gaf ze aan nog geen verkoopplannen te hebben: “Ik ga nog een poosje door en heb geen vast plan om te stoppen. Ik ben hartstikke gezond en ik loop nog hard, 1 keer in het jaar een halve marathon, daar blijf je lekker fit bij. Zolang ik gezond ben ga ik lekker door.” Ook in februari 2016 zei ze in een interview met Apeldoorn Direct voorlopig nog wel door te gaan. Op de vraag of ze ooit overwogen had te stoppen, reageerde ze met de woorden: “Nog niet. Ik vind het nog veel te leuk. De mensen, de muziek, de gezelligheid. Maar het gaat er heus wel een keer van komen. En als ik stop, dan stop ik echt. Dan ga ik niet meer wat anders beginnen.”

Beste terras

Art Café Sam Sam viel in 2016 nog in de prijzen bij de Terrasverkiezing van Apeldoorn Direct. De redactie overviel Anja toen met het goede nieuws dat ze haar terras ‘het beste terras van 2016‘ mocht noemen. “Ik had het niet verwacht, wel gehoopt”, meldde Anja toen. ,,Ik ben al een paar keer 2de geweest en ook al eens 3de, dus ik heb de klanten nu opgeroepen om te stemmen. Er zijn zoveel leuke terrassen, dus het wel een hele mijlpaal als mensen die van jou de leukste vinden.” Dat Anja blij was met de overwinning bleek wel: ze bood alle aanwezigen in de zaak een drankje aan en proostte met hen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!