Apeldoornse Be Informed sluit internationale deal

Woensdag 2 mei 2012

Door Redactie

Randy Gasper

Be Informed, softwareleverancier van het gelijknamige business process platform, en Platon, het toonaangevende Deense informatiemanagement-adviesbureau, hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten om Platon’s aanbod op te waarderen tot echte Enterprise Decision Management-systemen. Voor Be Informed is het een stap op weg naar verdere internationale expansie.

Met meer dan 200 hoogwaardige IT-adviseurs in dienst heeft Platon een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd als leverancier van informatiemanagementoplossingen voor de belangrijkste klanten in met name Scandinavië en Finland. Platon blinkt uit in kennis over databeheer, datakwaliteit en het strategisch benutten van data. Het gemeenschappelijke doel van de nieuwe partners is om Platon’s aanbod uit te breiden met Enterprise Decision Management – beslissingsondersteunende systemen voor bedrijfsprocessen -, door inzet van de capaciteiten op dit gebied die het Be Informed business process platform biedt.

Beslissen in het bedrijfsproces
“Platon ondersteunde bedrijven al bij het toegankelijk maken van informatie voor hun beslissers, ter fundering van hun besluiten. Dankzij onze samenwerking met Be Informed, bieden we onze klanten voortaan de mogelijkheid feitelijke beslissingen te nemen binnen de bedrijfsprocessen zelf”, zegt Michael Borges, CEO van Platon.

Michael Borges is tevreden over de samenwerking: “Be Informed’s business process platform is uiterst geschikt om de opkomende markt voor beslissingsondersteunende software in bedrijfsprocessen te bedienen. Decision Management stelt bedrijven en overheden beter in staat ingewikkelde beslissingen binnen het bedrijfsproces zelf te nemen en dan ook nog eens snel, voordelig, foutloos en consequent, terwijl je tegelijkertijd een betere dienstverlening kunt bieden”, zegt Borges.

Poort naar Noord
Ook Be Informed´s CEO Rik Hoogenberg is content: “Platon is de poort naar de Noord-Europese markt voor het Be Informed business process platform. Onze tienjarige marktervaring hebben we goeddeels in Nederland opgedaan. Inmiddels krijgt Be Informed warme aandacht van internationale marktanalisten als Ovum, Forrester en Gartner. Die laatste bestempelt Be Informed zelfs als ‘Cool Vendor’. Nu is de fase van snelle internationale expansie aangebroken. De samenwerking met Platon maakt daar onderdeel van uit.”

Complexe beslissingen in grote organisaties
Be Informed biedt een compleet business process platform, waarvan ook de Decision Managementmogelijkheden in het oog springen. Decision management-, of beslissingsondersteunende software, werkt op basis van vooraf bepaalde regels die gelden voor besluitvormingsprocessen zoals die voorkomen binnen grote bedrijven en overheden, die herhaaldelijk vele, op informatie gebaseerde beslissingen nemen. Daarbij gaat het vaak om snel wisselende informatie en ingewikkelde regels.

Over Platon
Platon is een onafhankelijke informatiemanagement-adviesbureau dat bedrijven ondersteunt om bedrijfsinformatie om te vormen tot concurrentievoordeel. Sinds meer dan tien jaar ondersteunt Platon Scandinavische en Finse bedrijven om hun informatie daadwerkelijk te benutten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?