Apeldoornse HITT in handen van Zweedse Saab

Donderdag 7 juni 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Als het aan het Zweedse defensieconcern Saab AB ligt, wordt de overname van het Apeldoornse HITT binnenkort officieel gemaakt. Daarmee verdwijnt HITT van de Amsterdamse beurs en komt het in Zweedse handen.

Dat zal volgens beide bedrijven nauwelijks gevolg hebben voor de werkgelegenheid. Saab verwacht dat de activiteiten van HITT eenvoudig te intergreren zijn in de producten en diensten die Saab zelf al biedt op gebied van defensie en beveiliging.

HITT is een ICT-bedrijf uit Apeldoorn dat zich heeft gespecialiseerd in radarsystemen en -toepassingen. HITT is zowel in de luchtvaart- als in de scheepvaartsector actief. In de luchtvaartsector concentreert het bedrijf zich op Surface Movement systemen, ofwel het verkeer op de luchthaven zelf. In de scheepvaartsector levert HITT verkeersbegeleidingssystemen voor havens, drukke vaarwegen en sinds enige tijd ook voor boorplatforms die in de buurt van scheepvaartroutes staan. Ook worden tegenwoordig systemen voor kustbewaking verkocht.

Onlangs konden we op Apeldoorn Direct nog melden dat na een moeizame periode op de beurs, HITT drie grote contracten had ondertekend in de Verenigde Staten en Australië. De overname van HITT, dat woensdag na het sluiten van de beurs werd geschat op een waarde van ca. € 30.000.000,-, zal na verwachting geen hinder ondervinden bij de aandeelhouders. Die zien de op handen zijnde overname als de perfecte match om in roerige tijden een stevig fundament neer te zetten, zodat er vol vertrouwen gekeken kan worden naar de toekomst.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?