Apeldoornse McDonald’s steunen Ronald McDonald huis

Woensdag 10 augustus 2016

Door Redactie

Vanaf deze week krijgen gasten bij diverse McDonald’s restaurants welke aangesloten zijn bij Ronald McDonald Huis Arnhem, naast de gebruikelijke vragen tijdens hun bestelling, van de servicemedewerker ook de vraag of zij met €1,- het Ronald McDonald Huis in Arnhem willen steunen. Dit kan door middel van het kopen van een rood polsbandje met daarop de tekst ‘hart voor het Ronald McDonald Huis’. 

Alle kinderen willen graag dichtbij hun ouders zijn. Ook als ze zijn opgenomen of behandeld worden in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Dankzij de Ronald McDonald Huizen hoeft een kind zijn ouders niet te missen. Daarom is McDonald’s al meer dan 30 jaar een belangrijke partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. Naast de landelijke steun staan in alle restaurants donatieboxen. Alle donaties komen 100% ten goede aan de Ronald McDonald Huizen. De restaurants die meedoen met de polsbandjes actie, waaronder de restaurants in Apeldoorn en Deventer van franchisenemer Henk Koning, zijn aangesloten bij het Ronald McDonald Huis in Arnhem.

Elk gezin met een kind dat behandeld wordt in revalidatiecentrum Klimmendaal of ziekenhuis Rijnstate is altijd welkom in het Huis in Arnhem. Zij kunnen hier logeren of overdag gebruik maken van de Huiskamer en alle andere (speel)ruimtes. Daarnaast is Ronald McDonald Huis Arnhem één van de drie Vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Voor veel gezinnen met een kind met een ziekte of beperking is een vakantie of weekendje weg niet vanzelfsprekend. In Huis Arnhem zijn ook zij van harte welkom.

Het Huis biedt al deze kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes een warm en gastvrij (t)Huis waar zij samen kunnen zijn. Mede dankzij de donaties van McDonald’s gasten en opbrengsten van acties als de polsbandjes actie.

“We zetten ons graag in voor  ‘ons Huis’, zoals we Ronald McDonald Huis Arnhem op de werkvloer noemen.

Dankzij de inzet en betrokkenheid van vrijwilligers is het Huis 365 dagen per jaar open. Alleen met (financiële) steun van iedereen die Ronald McDonald Huis Arnhem een warm hart toedraagt, kunnen gezinnen nu én in de toekomst in het Huis verblijven. We zijn er blij mee dat we met de polsbandjes actie een extra steentje mogen bijdragen en juichen van harte toe dat iedere collega en gast een polsbandje gaat dragen om deze steun zichtbaar te maken.” Aldus de betrokken franchisenemers. 

Irma Heebing, manager van Ronald McDonald Huis Arnhem: “Elk verhaal en elk woord van dankbaarheid van de kinderen en ouders in ons Huis, blijft voor ons bijzonder, ontroerend, mooi en hartverwarmend. Het is ontzettend fijn dat wij 365 dagen per jaar heel veel gezinnen dit warme tweede thuis kunnen blijven bieden dankzij iedereen die Ronald McDonald Huis Arnhem een warm hart toedraagt.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?