Apeldoornse mediator start landelijke hulp- en advieslijn

Dinsdag 8 mei 2018

Door Redactie

De landelijke ‘DOOR1DEUR Hulp- en advieslijn bij scheiding en relatieproblemen’ gaat morgen, woensdag 9 mei, om 12.00 uur van start. Door te bellen naar 0900-0609 (90 ct/min) kunnen mensen direct met hun vragen en zorgen over hun scheiding en relatieproblemen terecht bij een deskundige. Aan de advieslijn werken ruim 30 deskundigen mee.

De advieslijn is een initiatief van mediator en ervaringsdeskundige Mieke van der Linden van mediationbureau DOOR1DEUR uit Apeldoorn. ,,Op internet staat veel informatie over scheiden en relatieprobleme”, meldt Mieke. ,,Mensen hebben echter behoefte aan persoonlijk contact en maatwerk zonder dat zij al meteen de stap moeten zetten naar een advocaat, mediator of relatietherapeut. En liefst DIRECT als de nood hoog en acuut is.

De DOOR1DEUR hulp- en advieslijn biedt de mogelijkheid om even te ‘sparren’ met iemand die blanco in de situatie staat en je advies en/of tips kan geven waar je weer mee verder kunt. Daarbij kan het gaan om scheiden of blijven, financiële zaken, zorg voor de kinderen, verdriet, conflicten, hoe je het beste kunt omgaan met je ex-partner.”

Initiatiefnemer Mieke van der Linden heeft zelf ruim 12 jaar in een vechtscheiding gezeten en had in die tijd dolgraag de mogelijkheid gehad om anoniem te kunnen sparren met een deskundige over haar situatie. Ook in haar dagelijkse mediationpraktijk merkt ze dat veel mensen met vragen en twijfels zitten en behoefte hebben aan een individuele vraagbaak cq sparringpartner. Zij hoopt dat voor deze mensen de hulp- en advieslijn een goede en toegankelijke manier is om rust en helderheid te krijgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!