Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoornse Melissa Bosvelt bakt ‘gouden’ oliebollen

Maandag 7 december 2020

Door Redactie

Eigen foto

Dolblij is de Apeldoornse Melissa Bosvelt. De eigenaresse van Gebakskraam Bosvelt heeft met haar oliebollen de eerste prijs in de wacht gesleept door de onafhankelijke keurmeester van het Nederlandse Bakkerij Centrum in Wageningen van de verkiezing ‘Bekroond met Goud’.

Oliebollen bakken doet Melissa al van kleins af aan. “Al op m’n twaalfde begon ik met bakken”, vertelt ze. “En echt beslag ben ik op mijn achttiende gaan maken.” Zelf vindt ze het een hele eer om nu dus ‘gouden oliebollen’ te hebben. “Ik denk dat ik gewonnen heb omdat ik al een passie in oliebol stop en dat te proeven is. Het maakt ze lekker, omdat ze luchtig zijn en zeer krokant. Voor mij is het dan ook meer dan een oliebol. Ik doe dit al mijn hele leven en het is net als bij een kok: je daagt jezelf steeds meer uit. Ik ben altijd bezig met kwaliteit en het product. Ik stop er ook altijd een beetje liefde in, daarom smaken ze denk ook zo goed.” En wat die liefde dan precies is, dat blijft vooralsnog geheim. “Dat kan ik niet zeggen, dan moeten mensen ze maar komen proeven”, lacht ze.

Jurybezoek

Melissa vertelt dat de jury die de oliebollen beoordeelt als ‘mystery guest’ de bollen komt testen. “Ze worden getest op alles; kleur, smaakbeleving, structuur en gewicht. En ook of ze niet te zout of te vet zijn.” Overigens is de kraam van Melissa niet in Apeldoorn te vinden, maar je moet er een stukje voor rijden. Ze staat aan de Molenweide in Huissen, vlakbij Arnhem, maar zelf is ze dus een geboren en getogen Apeldoornse. “Ik sta hier al 18 jaar. Mijn man komt uit Arnhem en toentertijd waren alle plekken in Apeldoorn al bezet. Dus toen kwamen we hier terecht.”

Bakkerij

Melissa is overigens niet de enige uit Apeldoorn die een gouden bekroning heeft gekregen. Ook Bakkerij van der Wal Jolink heeft een gouden beoordeling te pakken. Zo werden de oliebollen, de kerststollen en de speculaasbrokken van deze bakkerij in oktober al met goud beoordeeld en hebben de rumbol en de roomboter amandelstaf afgelopen maand ook bekroond met goud.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

Elke maandag ons nieuws in de mail?