Barbershop Barber Ro genomineerd voor Coiffure Award 2020

Zondag 29 november 2020

Door Amrutha Mol

Barbershop Barber Ro aan de Koninginnelaan is genomineerd voor een bekende kappersprijs: de Coiffure Award. Ze zijn genomineerd in de categorie ‘Heren Zuid’. Barber Ro is de enige herensalon uit Apeldoorn die kans maakt op deze award.

Eigenaar Romano Katabaloeboeng zegt hierover: “De Coiffure Awards is een jaarlijkse kapperswedstrijd waar meerdere kappers strijden voor een award in verschillende categorieën. Het is voor ons een hele eer om genomineerd te zijn en we hopen natuurlijk dat we winnen.”

Genomineerd

Kapperszaken worden niet zomaar genomineerd voor een award, vertelt Romano. Hij legt uit door welke procedures je heen moet om genomineerd te worden: “Je moet een fotoshoot doen met verschillende kapsels. Hierin moet je de huidige en toekomstige trends laten zien in de foto’s. Deze foto’s gaan naar een persjury en daarna gaan de foto’s naar een jury in Londen. Op die manier kun je genomineerd worden.”

Hij vervolgt: “Het is de eerste keer dat we genomineerd zijn voor een Coiffure Award, maar we vinden het een hele eer! Als we hem winnen zou het echt een kroon op ons werk zijn en daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. Het daagt ons uit om te laten zien wat we allemaal kunnen en een uitdaging gaan wij niet uit de weg.”

Oscars voor kappers

Als de barbers van Barber Ro de prijs winnen dan mogen ze naar de awarduitreiking op het mediapark in Hilversum. Deze uitreiking is wel pas in april 2021. Het is uitgesteld in verband met corona. “Als we winnen hebben we publiciteit en een mooie award. Het is eigenlijk de hoogst haalbare prijs, de Oscars voor de kappers”, zegt Romano.

Volgend jaar willen de heren van Barber Ro weer meedoen: “Het is een echte uitdaging om mee te doen, het prikkelt de creativiteit en je word er een betere kapper van.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!