Help de bevolking van Oekraïne

Bedenker Even Apeldoorn Bellen Aad Muntz overleden

Vrijdag 8 juni 2012

Door Randy Gasper

Een van de bekendste commercials van Nederland en tevens een die veel in de prijzen viel, waren de commercials van Centraal Beheer Achmea uit Apeldoorn. De slogan Even Apeldoorn Bellen was niet alleen de clou van menig reclamespot. Er was een tijd dat de zin voor elke fout of blooper in het dagelijks leven werd gebruikt. Er bestond zelfs uitgebreide merchandise met de legendarische spreuk.

De bedenker van deze slogan Aad Muntz is deze week overleden. Muntz was lange tijd werkzaam voor Centraal Beheer. Sinds 1963 verzon hij als reclameman menig campagne voor de Apeldoornse verzekeraar. In 1993 werd Muntz gekozen tot Reclameman van het Jaar. In datzelfde jaar verschenen zijn memoires.

Daarin blikt hij terug op zijn meest beroemde campagne ooit: “In het begin stond er dan ook nooit een telefoonnummer in de advertenties. De slogan was gewoon bedoeld als een speelse formulering, om kort en krachtig duidelijk te maken waar ons bedrijf voor stond. Het was beslist niet de bedoeling dat die slogan letterlijk werd genomen”.

Muntz werd 77 jaar.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?